Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 6 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Ανοιχτό για το κοινό το αστεροσκοπείο του Σκίνακα στον Ψηλορείτη στις 6 Αυγούστου
[Ζούγκλα]: Ανοιχτό για το κοινό το αστεροσκοπείο του Σκίνακα στον Ψηλορείτη στις 6 Αυγούστου

[Ζούγκλα]: Ανοιχτό για το κοινό το αστεροσκοπείο του Σκίνακα στον Ψηλορείτη στις 6 Αυγούστου

Ανοιχτό για τους επισκέπτες θα είναι την Κυριακή 6 Αυγούστου το αστεροσκοπείο του Σκίνακα στον ορεινό Ψηλορείτη στο Ρέθυμνο.
Η βραδιά της Κυριακής θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα για όσους θελήσουν να πραγματοποιήσουν αστρο-παρατήρηση από τις 18:00 έως τις 23:00. Οι επισκέπτες θα έχουν παράλληλα τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου και να παρακολουθήσουν σχετική παρουσίαση, έως τις 20:30. Κατόπιν, μπορούν να παρατηρήσουν τον ουρανό μέσω του τηλεσκοπίου των 1,3 μέτρων.
Οι επιστήμονες του αστεροσκοπείου επισημαίνουν ότι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο υψόμετρο του Αστεροσκοπείου Σκίνακα (1.750 μέτρα), προτείνουν στους επισκέπτες να είναι κατάλληλα ενδεδυμένοι και να λάβουν υπόψιν τους ότι «το Αστεροσκοπείο είναι Ερευνητική – Επιστημονική εγκατάσταση. Δεν υπάρχουν χώροι υγιεινής, ικανός αριθμός καθισμάτων για μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι χώροι είναι περιορισμένοι και δεν προσφέρονται για μεγάλης διάρκειας παραμονή κοινού.
Επίσης, λόγω της στενότητας του δρόμου προς το σημείο, οι υπεύθυνοι του Αστεροσκοπείου εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς. Το αστεροσκοπείο βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από το κέντρο των Ανωγείων και 57 χλμ από το Ηράκλειο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!