Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Αναβιώνει η ιστορία αεροσκάφους-φαντάσματος του Β’ Π.Π.
[Ζούγκλα]: Αναβιώνει η ιστορία αεροσκάφους-φαντάσματος του Β’ Π.Π.

[Ζούγκλα]: Αναβιώνει η ιστορία αεροσκάφους-φαντάσματος του Β’ Π.Π.

Αμερικανικό αεροσκάφος που χρησιμοποιούνταν από τις σοβιετικές δυνάμεις κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το οποίο είχε πραγματοποιήσει ανώμαλη προσγείωση το 1947 αναμένεται να ανακτηθεί από τη Σιβηρία, στο πλαίσιο μιας νέας έκθεσης.
Το αεροσκάφος «κείτονταν» από το 1947 στην τούνδρα της Σιβηρίας, όταν ο σμηναγός Maxim Tyurikov προέβη σε αναγκαστική προσγείωση εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας. Το αεροπλάνο μετέφερε 32 επιβάτες, οι οποίοι επέζησαν μετά το περιστατικό.
Ωστόσο, εννέα εκ των επιβατών, συμπεριλαμβανομένου και του πιλότου, πέθαναν στην προσπάθειά τους να βρουν καταφύγιο για τους ίδιους και τους συνεπιβάτες τους, υπό συνθήκες παγετού.
Τώρα το «κουφάρι» του αεροπλάνου Douglas C-47 θα ξαναζωντανέψει, στο πλαίσιο μιας κοινής έκθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας, με την ελπίδα να ανακτήσει τη χαμένη του αίγλη.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα μήνυμα που είναι γραμμένο πάνω στο αεροσκάφος, το οποίο έγραψε ο πιλότος, εξηγώντας ότι απογείωσε το αεροπλάνο, έπειτα υπήρξε πρόσκρουση, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν νεκροί, όπως εξιστορούσε.
Επίσης, έχει ανακτηθεί και το ημερολόγιο στο οποίο ο πιλότος έγραφε:
«Eίμαι ο Tyurikov. Υπάρχουν 3 γυναίκες και 6 παιδιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!