Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 11 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Αναστέλλει τις πωλήσεις των βενζινοκίνητων A4 και A5 η Audi
[Ζούγκλα]: Αναστέλλει τις πωλήσεις των βενζινοκίνητων A4 και A5 η Audi

[Ζούγκλα]: Αναστέλλει τις πωλήσεις των βενζινοκίνητων A4 και A5 η Audi

Για τις επόμενες έξι έως οκτώ εβδομάδες δεν θα πωλείται κανένα A4 και A5 που τροφοδοτείται με τον 2.0 TFSI κινητήρα, ούτε τα ισχυρότερα S4 και S5, έπειτα από απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης.

Όπως έγινε γνωστό, οι αρμόδιες αρχές της Γερμανίας απαγόρευσαν στην Audi να πουλά τις συγκεκριμένες εκδόσεις, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπάρχει διαφορά στις τιμές κατανάλωσης καυσίμου που ανακοινώνει η εταιρεία με τις πραγματικές.

Αυτό συνέβη λόγω των πρόσφατων αναβαθμίσεων που έγιναν στους βενζινοκινητήρες 2.0 TFSI και V6 3.0 λίτρων. Η μάρκα έκανε κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα και το λογισμικό των μηχανικών συνόλων, προς όφελος της απόδοσης και της οικονομίας. Ωστόσο, στις μετρήσεις του Επίσημου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες όχι απλά δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε κατά 0,2 λτ./100 χλμ.

Η Audi ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, αλλά η αναστολή των πωλήσεων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για σχεδόν δύο μήνες θα της στοιχίσει πολύ ακριβά, τόσο από άποψη χρημάτων όσο και πρεστίζ. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως πρόκειται για γραφειοκρατική διαδικασία, ρίχνοντας ουσιαστικά το φταίξιμο στην υπηρεσία που δεν πιστοποίησε τις νέες μετρήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!