Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ζούγκλα]: Ανασύρουν εκ νέου τον φάκελο με τα «θαλασσοδάνεια» σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
[Ζούγκλα]: Ανασύρουν εκ νέου τον φάκελο με τα «θαλασσοδάνεια» σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

[Ζούγκλα]: Ανασύρουν εκ νέου τον φάκελο με τα «θαλασσοδάνεια» σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Η τροπολογία της ντροπής, η οποία «αμνήστευε» το 2013 τα τραπεζικά στελέχη για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων και έστρωσε το χαλί για την αρχειοθέτηση της έρευνας που ήταν σε εξέλιξη, «ξεσκονίζεται» εκ νέου, με τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου να μελετά το ενδεχόμενο να διατάξει την ανάσυρση του σχετικού φακέλου που αφορά σε δάνεια άνω των 250 εκατ. ευρώ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ο οικονομικός εισαγγελέας ζητεί από τη Βουλή τα πρακτικά από την αρμόδια επιτροπή, όπου κατέθεσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ τόνισε ότι δεν αφορούσε στα κόμματα η περίφημη τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ Τσουμάνη, Χριστογιάννη, Σταμενίτη που κατατέθηκε και ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2013, δίνοντας ασυλία στα στελέχη των τραπεζών για τα δάνεια που ενέκριναν προς τις πολιτικές παρατάξεις.
Η επίμαχη τροπολογία
Η κατάθεση του κ. Στουρνάρα , όπως φαίνεται, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και θα μελετηθεί πολύ προσεκτικά από τον οικονομικό εισαγγελέα, προκειμένου να κρίνει αν υπάρχει δυνατότητα ανάσυρσης της υπόθεσης από το αρχείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!