Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Ανάπτυξη 2% το 2018 «βλέπει» το ΙΟΒΕ
[Ζούγκλα]: Ανάπτυξη 2% το 2018 «βλέπει» το ΙΟΒΕ

[Ζούγκλα]: Ανάπτυξη 2% το 2018 «βλέπει» το ΙΟΒΕ

Επιτάχυνση της ανάπτυξης στην Ελλάδα στα επίπεδα του 2% για το 2018 βλέπει το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δεύτερης τριμηνιαίας έκθεσής του για την ελληνική οικονομία, που παρουσιάστηκε σήμερα Τετάρτη.
Ωστόσο, όπως ανέφερε κατά την παρουσίαση της έκθεσης ο πρόεδρος του δ.σ. του ΙΟΒΕ, Τάκης Αθανασόπουλος, κατά τη διάρκεια της κρίσης η ζημιά που υπέστησαν η οικονομία και γενικότερα η χώρα ήταν μεγάλη και το βιοτικό επίπεδο, το οποίο πριν την κρίση προσέγγιζε το βιοτικό επίπεδο των Σκανδιναβικών χωρών, σήμερα προσεγγίζει αυτό των υπολοίπων Βαλκανικών χωρών.
Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ καθηγητής Νίκος Βέττας ανέφερε πως η εξισορρόπηση της οικονομίας έχει επιτευχθεί κυρίως μέσω ύφεσης, ενώ υπογράμμισε πως το κρίσιμο ερώτημα είναι κατά πόσο η εξάλειψη των δίδυμων ελλειμμάτων είναι διατηρήσιμη και συμβατή με μια πορεία συστηματικής και εύρωστης μεγέθυνσης. Ανέφερε εξάλλου πως η ελληνική οικονομία την τελευταία δεκαετία δεν καταστράφηκε, ούτε όμως μεταρρυθμίστηκε σε επαρκή βαθμό ώστε να έχει ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΙΟΒΕ, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους κατά 2,3%, δηλαδή 0,3 και δύο ποσοστιαίες μονάδες ταχύτερα από ότι το προηγούμενο τρίμηνο και το ίδιο τρίμηνο του 2017 αντίστοιχα.
Η ανάπτυξη προήλθε από τη βελτίωση του εξωτερικού ισοζυγίου, λόγω διεύρυνσης των εξαγωγών (+7,6%) και πτώσης των εισαγωγών (-2,8%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!