Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Αλλαγές στους μισθούς του Δημοσίου
[Ζούγκλα]: Αλλαγές στους μισθούς του Δημοσίου

[Ζούγκλα]: Αλλαγές στους μισθούς του Δημοσίου

Νέα δεδομένα φέρνει η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ, ο οποίος πλέον θα γίνεται με βάση τις σημερινές αποδοχές.
Χαμένοι της υπόθεσης είναι όσοι έχουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ και ειδικά όσοι έχουν πολυετή υπηρεσία.
Αντίθετα κερδισμένοι είναι οι υπάλληλοι υποχρεωτικής ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα δουν αυξήσεις στον μισθό τους έως και 20 ευρώ τον μήνα.
Όπως αναφέρει το «Έθνος», μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου 4024/2011, ο οποίος καθιέρωσε το ενιαίο μισθολόγιο, οι κρατήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους όσον αφορά στην κύρια σύνταξη υπολογίζονταν στο μισθολόγιο του 2011, καθώς αυτό ήταν και το μισθολόγιο επί του οποίου γινόταν ο υπολογισμός της σύνταξης για όσους υπέβαλαν αίτημα μέχρι τις 12/5/2016 (παλιός τρόπος υπολογισμού).
Η κράτηση για κύρια σύνταξη για τον υπάλληλο είχε ως βάση υπολογισμού τον βασικό του μισθό του 2011, με προσθήκη μιας διαφοράς επιδόματος (140,80 ευρώ), ενώ στην περίπτωση που ο υπάλληλος λάμβανε επίδομα θέσης ευθύνης, η κράτηση για την κύρια σύνταξη γινόταν και επί του εν λόγω επιδόματος.
Επομένως, δεν γίνονταν κρατήσεις για κύρια σύνταξη στο σύνολο των αποδοχών (εξαιρούνταν τα επιδόματα) και ως εκ τούτου το ποσοστό των εισφορών (6,67%) υπολογιζόταν σε μέρος αυτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!