Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Αλλαγές στο σχέδιο νόμου για το πλαστικό χρήμα
[Ζούγκλα]: Αλλαγές στο σχέδιο νόμου για το πλαστικό χρήμα

[Ζούγκλα]: Αλλαγές στο σχέδιο νόμου για το πλαστικό χρήμα

Αλλαγές στο σχέδιο νόμου για το πλαστικό χρήμα έγιναν την… τελευταία στιγμή από το Υπουργείο Οικονομικών, λίγο πριν παραδώσει το τελικό έγγραφο στους θεσμούς.
Το νομοσχέδιο δεν αποκλείεται να εισαχθεί στη Βουλή ακόμη και αύριο.
Σύμφωνα με την capital.gr, με τις αλλαγές καθίσταται πιο εύκολη η παροχή του αφορολόγητου ορίου, καθώς μειώνεται για όσους έχουν σημαντικό εισόδημα το ποσό των απαιτούμενων δαπανών με κάρτα, δημιουργούνται αντικίνητρα για όσες επιχειρήσεις δεν επιθυμούν να εγκαταστήσουν συσκευή ηλεκτρονικών πληρωμών POS, ενώ σε κλοιό ηλεκτρονικού χρήματος μπαίνουν κλάδοι με υψηλή φοροδιαφυγή, όπως οι γιατροί.
Ειδικότερα, οι αλλαγές που έχουν επέλθει είναι οι εξής:
– το ανώτατο ποσοστό δαπάνης με πλαστικό χρήμα προκειμένου να δοθεί το αφορολόγητο όριο στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους περιορίζεται από το 30% στο 20%. Έτσι, για να πάρει ένας μισθωτός με εισόδημα έως 10.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο, θα πρέπει να δαπανήσει το 10% με πλαστικό χρήμα, το 15% εφόσον έχει εισόδημα έως 30.000 και για εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ θα πρέπει να δαπανήσει με πλαστικό χρήμα τουλάχιστον το 20%, αλλά θα υπάρχει και ανώτατο όριο δαπάνης (π.χ. 12.000 ευρώ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!