Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 12 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ζούγκλα]: Αγρίεψαν τα πράγματα – Επιδρομή του ΠΑΜΕ στο Μαξίμου
[Ζούγκλα]: Αγρίεψαν τα πράγματα – Επιδρομή του ΠΑΜΕ στο Μαξίμου

[Ζούγκλα]: Αγρίεψαν τα πράγματα – Επιδρομή του ΠΑΜΕ στο Μαξίμου

Βίντεο-φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης
Μερικές ώρες μετά την περίφημη τροπολογία για την αλλαγή του νόμου περί απεργιών την οποία τελικά απέσυρε η κυβέρνηση, τα μέλη της συνδικαλιστικής οργάνωσης ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν διαδήλωση στο υπουργείο Εργασίας όπου έσπασαν την είσοδο της στοάς με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί και να ανοίξουν τα κεφάλια ενός διαδηλωτή και ενός αστυνομικού.
Μετά από αυτό, η διαδήλωση κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα και στη συνέχεια προς το Μαξίμου όπου και πάλι μέλη του ΠΑΜΕ ήρθαν σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ. Έπεσε ξύλο, και έγινε χρήση χημικών.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ έχουν αντιδράσει ήδη από το βράδυ της Δευτέρας στην πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει τον απεργιακό νόμο, όπως δεσμεύτηκε μέσω της τεχνικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τους δανειστές.
Ο νέος νόμος προβλέπει πως για να πραγματοποιηθεί απεργία σε πρωτοβάθμιο επίπεδο στις γενικές συνελεύσεις χρειάζεται το 50+1 των εγγεγραμμένων μελών. Ο μέχρι σήμερα νόμος προέβλεπε πως η απεργία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με το 20% των παριστάμενων μελών της συνέλευσης. Ήδη το ΚΚΕ με επίσημα ανακοίνωσή του το βράδυ της Δευτέρας κατήγγειλε την κυβέρνηση για τις προθέσεις της και μάλιστα με πολύ κατηγορηματικό τρόπο, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρχει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την ακύρωση της μνημονιακής αυτής δέσμευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!