Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 19 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Η άγνωστη πτυχή της απαγωγής Οτζαλάν
[Ζούγκλα]: Η άγνωστη πτυχή της απαγωγής Οτζαλάν

[Ζούγκλα]: Η άγνωστη πτυχή της απαγωγής Οτζαλάν

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) είχαν την πληροφορία πως ένα ενοικιασμένο αεροσκάφος από την Ελλάδα θα απογειωνόταν από την Ολλανδία για να μεταβεί στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, προκειμένου να παραλάβει τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν.
Ήταν μέσα Φεβρουαρίου του 1996. Στην Άγκυρα σήμανε συναγερμός και κατά τη διάρκεια ειδικής σύσκεψης ο γενικός γραμματέας του Υπ. Συγκοινωνιών, υπεύθυνος για την Πολιτική Αεροπορία, πρότεινε ένα σχέδιο εξαπάτησης των ελληνικών αλλά και των διεθνών Αρχών.
Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν επακριβώς τον τύπο του αεροσκάφους που θα απογειωνόταν από την Ολλανδία καθώς και τον αριθμό του μητρώου του. Ο Χασάν Ισγκουζάρ πρότεινε να «μακιγιαριστεί» ένα αεροσκάφος αντίστοιχου τύπου για να χρησιμοποιηθεί στην επιχείρηση.
Έπειτα από τον έλεγχο διαθεσίμων αεροσκαφών, ο γ.γ. του Υπ. Συγκοινωνιών κατέληξε πως το ιδιωτικό αεροπλάνο του επιχειρηματία Τσαβίτ Τσαγλάρ ήταν το κατάλληλο. Η άτρακτος βάφτηκε στα χρώματα του αεροσκάφους από την Ολλανδία και βεβαίως άλλαξε και ο αριθμός νηολογίου του. Ήταν 15 Φεβρουαρίου, όταν το «μακιγιαρισμένο» αεροπλάνο με τους Τούρκους πράκτορες απογειώθηκε από την Τουρκία με σχέδιο πτήσης εμπορικού αεροσκάφους που θα ταξίδευε από το Τουρκμενιστάν προς την Αίγυπτο και εν συνεχεία προς την Ουγκάντα για να φορτώσει μπανάνες.
Το αεροπλάνο με τους Τούρκους πράκτορες πέταξε πάνω από την Κύπρο, διέσχισε τον εναέριο χώρο της Αιγύπτου και προσγειώθηκε στην Ουγκάντα αποφεύγοντας το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι, που ήταν ο τελικός προορισμός του, για να μην προκαλέσει υποψίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!