Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Άγκυρα: Τα Ίμια είναι υπό την κυριαρχία μας
[Ζούγκλα]: Άγκυρα: Τα Ίμια είναι υπό την κυριαρχία μας

[Ζούγκλα]: Άγκυρα: Τα Ίμια είναι υπό την κυριαρχία μας

Ανήμπορη η Τουρκία να απαντήσει στην Ευρώπη λόγω της οικονομικής, επενδυτικής και εμπορικής εξάρτησής της από αυτήν, η οποία είναι σχεδόν απόλυτη, η Άγκυρα μετά τη δημοσίευση της έκθεσης προόδου για την Τουρκία από την Κομισιόν στρέφει τα πυρά της κατά της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας ως προπέτασμα τα Ίμια.
Τη στιγμή που στην Τουρκία σχεδιάζονται πρόωρες εκλογές η τουρκική ηγεσία θέτει ξεκάθαρα θέμα κυριαρχίας επί των Ιμίων και άρα επί των «γκρίζων ζωνών», τις οποίες μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσε στις διμερείς σχέσεις ως μοχλό πίεσης στο Αιγαίο.
Προφανώς, το σύστημα Ερντογάν άλλαξε δόγμα και θέτει ζήτημα status quo στο Αρχιπέλαγος.
Λίγες ώρες μετά τα προκλητικά δημοσιεύματα και το συστηματικό εθνικιστικό παραλήρημα για το περιστατικό στους Φούρνους Ικαρίας με τίτλους και δημοσιεύματα στα τουρκικά ΜΜΕ, σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, αναφερόμενο στην έκθεση της Κομισιόν και στο θέμα των Ιμίων, τονίζει πως «οι βράχοι των Ιμίων, τα χωρικά τους ύδατα και ο εναέριος χώρος τους είναι αποκλειστικά υπό την τουρκική κυριαρχία».
Παράλληλα, σημειώνεται ότι «δυστυχώς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδειξε ότι ήταν και πάλι απρόθυμη να καταλάβει τις δυσκολίες της εποχής που περνάμε. Αν και εξηγήσαμε αυτά τα ζητήματα που υποστηρίζονται επανειλημμένα από την τεκμηρίωση, η Επιτροπή δεν μπόρεσε να είναι αντικειμενική και ισορροπημένη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!