Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ζούγκλα]: Αύξηση κατέγραψαν οι τιμές πετρελαίου
[Ζούγκλα]: Αύξηση κατέγραψαν οι τιμές πετρελαίου

[Ζούγκλα]: Αύξηση κατέγραψαν οι τιμές πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν αύξηση μεγαλύτερη του 10% μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, για τη μείωση της προσφοράς πετρελαίου στη διεθνή αγορά, ώστε να αυξηθούν οι τιμές.
Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν για το ενδεχόμενο της συνέχισης μείωσης των τιμών, καθώς άλλες χώρες που παράγουν πετρέλαιο μπορούν να καλύψουν τη μείωση της παραγωγής που συμφωνήθηκε από τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία.
Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε χθες για την πρώτη μείωση των τιμών από το 2008, μετά την κίνηση της Σαουδικής Αραβίας, να αποσύρει την απαίτησή της για μείωση της παραγωγής πετρελαίου από το Ιράν.
Η συμφωνία περιλαμβάνει τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια, για τις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ, ενώ επιπρόσθετη περικοπή 0,6 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου ημερησίως θα γίνει από τις χώρες μη μέλη του ΟΠΕΚ.
Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης αυξήθηκαν κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 10% στα 51,92 δολάρια το βαρέλι, έναντι τιμής χαμηλότερης 50 δολαρίων χθες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!