Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ζούγκλα]: Ν. Αφρική: Ψηφοφορία για πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης Ζούμα
[Ζούγκλα]: Ν. Αφρική: Ψηφοφορία για πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης Ζούμα

[Ζούγκλα]: Ν. Αφρική: Ψηφοφορία για πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης Ζούμα

Η εξουσία του προέδρου της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα μπορεί να λήξει απότομα σήμερα, μετά την απρόβλεπτη απόφαση της προέδρου της βουλής να επιτρέψει την ψηφοφορία επί πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης μέσω κρυφής ψήφου.
Οι αντίπαλοι του Ζούμα ζητούν τη χρήση κρυφής ψήφου ώστε να δώσει το θάρρος σε βουλευτές του κόμματός του – το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC) – να υποστηρίξουν την απομάκρυνσή του.
Ο 75χρονος πρόεδρος, του οποίου η κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον πολλαπλών κατηγοριών διαφθοράς, είχε πει τον Ιούνιο ότι η κρυφή ψηφοφορία θα είναι άδικη. Η απόφαση ωστόσο της προέδρου της βουλής Μπαλέκα Μπέτε χθες να την επιτρέψει έχει αλλάξει απότομα το σκηνικό.
Οι αγορές χαιρέτισαν την απόφαση της Μπέτε ενώ το εθνικό νόμισμα, τα ομόλογα και οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν μεγάλη άνοδο, ιδιαίτερα λόγω του ενδεχόμενου απομάκρυνσης του Ζούμα από την εξουσία.
Ο Ζούμα, του οποίου η τωρινή θητεία λήγει το 2019, κατηγορείται για τη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας, με την ανεργία να φτάνει το 27,7% – το ψηλότερο ποσοστό τα τελευταία 14 χρόνια – και την οικονομία να έχει επιστρέψει ξανά σε ύφεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!