Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 15 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Ζούγκλα]: Το αδιανόητο ρεκόρ ταχύτητας των 457,94 χλμ./ώρα μέσα από την καμπίνα
[Ζούγκλα]: Το αδιανόητο ρεκόρ ταχύτητας των 457,94 χλμ./ώρα μέσα από την καμπίνα

[Ζούγκλα]: Το αδιανόητο ρεκόρ ταχύτητας των 457,94 χλμ./ώρα μέσα από την καμπίνα

Στις αρχές του περασμένου μήνα, η Koenigsegg σημείωσε ένα ασύλληπτο ρεκόρ, με την υπερηχητική Agera RS των 1.360 ίππων να γίνεται το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου.

Η σουηδική φίρμα έλαβε άδεια από τις αρμόδιες Αρχές και έκλεισε για συγκεκριμένες ώρες κομμάτι του δημόσιου δρόμου στο Route 160 μεταξύ Las Vegas και Pahrump. Στη μήκους 17 χιλιομέτρων διαδρομή, ο εργοστασιακός οδηγός Niklas Lilja έκανε δύο προσπάθειες ανά κατεύθυνση. Την πρώτη φορά ανέπτυξε τελική 436,44 χλμ./ώρα και τη δεύτερη 457,94 χλμ./ώρα. Ο μέσος όρος από τις δύο μετρήσεις ήταν 447,19 χλμ./ώρα, χρόνος που αποτελεί ρεκόρ για αυτοκίνητο με άδεια κυκλοφορίας.

Τώρα, ήρθε η ώρα να δούμε το onboard video από τη δεύτερη προσπάθεια του Lilja. Όπως αναφέρει η Koenigsegg, o επαγγελματίας οδηγός επιτάχυνε ομαλά, καθώς στόχος ήταν η τελική ταχύτητα και όχι η επιτάχυνση. Τα πλάνα είναι εκπληκτικά, με το hypercar να πατάει με αξιοσημείωτη σταθερότητα στην άσφαλτο.

Επίσης, να σημειώσουμε ότι, το Agera RS κατέχει το ρεκόρ και στη διαδικασία των 0-400-0 συντρίβοντας τον χρόνο της επιβλητικής Bugatti Chiron.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΖΟΥΓΚΛΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!