Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [WomenOnly]: Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν κόψεις τελείως το αλκοόλ για 4 εβδομάδες
[WomenOnly]: Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν κόψεις τελείως το αλκοόλ για 4 εβδομάδες

[WomenOnly]: Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν κόψεις τελείως το αλκοόλ για 4 εβδομάδες

Ένα συνηθισμένο άτομο με μέσο εισόδημα πίνει περίπου 9,5 λίτρα αλκοόλ ετησίως, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία. Και αυτό το άτομο δεν θεωρείται ότι είναι εθισμένο στο αλκοόλ, σημειωτέον. Μερικές φορές κάνει και ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και πίνει λίγο στο σπίτι, απολαμβάνοντας, για παράδειγμα, ένα ποτήρι κρασί πριν από τον ύπνο για να απαλύνει το άγχος. Τι θα συμβεί, όμως, με το σώμα αυτού του ατόμου εάν σταματήσει τελείως να πίνει αλκοόλ, για 28 ημέρες;

Το Bright Side έκανε το πείραμα με εθελοντές που ήθελαν να μάθουν αν θα υπάρξουν αλλαγές στην υγεία και την εμφάνισή τους, αν κόψουν τελείως το αλκοόλ για 4 εβδομάδες. Για να μην είσαι ανυπόμονη, η απάντηση είναι ναι και οι αλλαγές είναι αρκετά δραματικές.

Διάβασε επίσης: Πώς τα διαφορετικά είδη αλκοόλ επηρεάζουν το δέρμα σου

Πρώτη εβδομάδα
Η όρεξη φαίνεται να αυξάνεται. Στην πραγματικότητα, τρως περισσότερο, αν πίνεις αλκοόλ. Και όταν σταματάς να πίνεις, θέλεις ενστικτωδώς να κρατήσεις τα χέρια σου απασχολημένα, συνήθως με φαγητό. Επομένως, είναι καλύτερο να αντικαταστήσεις τα τρόφιμα με χυμούς και φρούτα, μετά την διακοπή της κατανάλωσης αλκοόλ.
Η επιθυμία σου για γλυκά μπορεί επίσης να αυξηθεί. Το αλκοόλ, ειδικά το γλυκό είδος, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου, γεγονός που θα μπορούσε να δημιουργήσει όρεξη για ζάχαρη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: WOMEN ONLY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!