Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [WomenOnly]: Τεχνητά vs φυσικά γλυκαντικά: Όλα όσα δεν γνωρίζετε
[WomenOnly]: Τεχνητά vs φυσικά γλυκαντικά: Όλα όσα δεν γνωρίζετε

[WomenOnly]: Τεχνητά vs φυσικά γλυκαντικά: Όλα όσα δεν γνωρίζετε

Ένα άρθρο που συντάχθηκε από τη Marina Chaparro, RD, CDE, MPH, και δημοσιεύτηκε στο Harvard Health, του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, φέρει τον απροσδόκητο τίτλο «Μήπως να ξαναγυρίσουμε στη ζάχαρη;».

Το σκεπτικό της μελέτης αυτής στηρίζεται στον πολύ απλό συλλογισμό «καλύτερα κάτι φυσικό και πιο παχυντικό, παρά τεχνητές ύλες». Είναι, όμως, έτσι ακριβώς τα πράγματα;

Το παράδοξο συμπέρασμα του επιστημονικού αυτού πονήματος βασίζεται σε κάποια απρόσμενα στατιστικά στοιχεία, τα οποία δείχνουν -μεταξύ άλλων- ότι τα τεχνητά γλυκαντικά… παχαίνουν, παρότι δεν έχουν θερμίδες!

Προσφέροντας γλυκύτητα χωρίς θερμίδες, τα τεχνητά γλυκαντικά θεωρούνται η απάντηση στην προσπάθεια για αποτελεσματική απώλεια βάρους. Το μέσο αναψυκτικό με ζάχαρη, για παράδειγμα, παρέχει περίπου 150 θερμίδες, ενώ ένα με τεχνητά γλυκαντικά ούτε μία θερμίδα. Άρα, τα στατιστικά στοιχεία μοιάζουν εντελώς παράλογα!
Η Αμερικανική Ένωση για τον Καρκίνο (AHA) και η Αμερικανική Ένωση Διαβήτη (ADA) ερεύνησαν πολύ προσεκτικά τη χρήση τεχνητών γλυκαντικών σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, του μεταβολικού συνδρόμου, του διαβήτη και όλων των παραγόντων κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν μάλλον αντιφατικά…

Κι όμως, τα τεχνητά γλυκαντικά παχαίνουν!

«Η μείωση των θερμίδων θα μπορούσε να σας βοηθήσει να επιτύχετε και να διατηρήσετε ένα υγιές σωματικό βάρος, μειώνοντας, έτσι, τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και διαβήτη», δήλωσε ο δρ Christopher Gardner, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ της Καλιφόρνιας, σε ένα δελτίο Τύπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: WOMEN ONLY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!