Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [WomenOnly]: Πώς να ξεφορτωθείς τις ημικρανίες
[WomenOnly]: Πώς να ξεφορτωθείς τις ημικρανίες

[WomenOnly]: Πώς να ξεφορτωθείς τις ημικρανίες

Ο ενοχλητικός πόνος που μας ταλαιπωρεί. Τι οφείλεται για την εμφάνιση του και πώς να τον σταματήσεις

Ημικρανία: Μία λέξη, πολύς πόνος. Αν είχες και εσύ ποτέ μία από αυτές, σίγουρα ξέρεις πόσο ενοχλητικές είναι και πόσο μπορούν να σου χαλάσουν τη μέρα.

Παρ’όλο που δεν υπάρχει θεραπεία, υπάρχουν τρόποι να κάνεις καλύτερη την κατάσταση. Τι είναι όμως ακριβώς οι ημικρανίες και τι τις προκαλεί; Μια ημικρανία μπορεί να περιγραφεί και ως πονοκέφαλος με στεροειδή. «Ο πόνος συχνά περιγράφεται ως παλλόμενος. Συνήθως ξεκινάει από τη μία πλευρά του κεφαλιού και γενικά κρατάει από 4 ώρες έως και τρεις ημέρες» λέει ο νευρολόγος Zubair Ahmed του Cleveland Clinic. Οι ημικρανίες μπορού να χειροτερεύσουν από τη φυσική δραστηριότητα, το φως, τον ήχο, και τη μυρωδιά, ενώ μπορούν επίσης να προκαλέσουν ναυτία ή τάση για εμετό.

Αν και δεν είναι γνωστό τι ακριβώς προκαλεί τις ημικρανίες, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ημικρανίας, εάν κάποιος από τους γονείς μας υποφέρει από αυτές, τότε έχουμε 50-75% περισσότερες πιθανότητες να έχουμε κι εμείς. «Οι ημικρανίες είναι μια γενετική πάθηση. Σε κάποιους ασθενείς υπάρχουν εκ γενετής. Ακόμα και οι ασθενείς που έχουν έναν τέλειο τρόπο ζωής, εάν έχουν σοβαρό ιστορικό ημικρανίας στην οικογένειά τους και γενετική προδιάθεση, κάποια στιγμή θα νοσήσουν» λέει ο Ahmed.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: WOMEN ONLY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!