Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [WomenOnly]: Πώς να λες “όχι” στους φίλους σου με μεγαλύτερη ευκολία
[WomenOnly]: Πώς να λες “όχι” στους φίλους σου με μεγαλύτερη ευκολία

[WomenOnly]: Πώς να λες “όχι” στους φίλους σου με μεγαλύτερη ευκολία

Πώς θα καταφέρεις να καλυτερεύσεις τη σχέση με τους φίλους σου, βάζοντας τον εαυτό σου σε προτεραιότητα

Μερικές φορές, όταν έχεις κανονίσει κάτι με μια φίλη σου, έχεις σκεφτεί εξ’αρχής ποια δικαιολογία θα χρησιμοποιήσεις για να το ακυρώσεις όταν έρθει η στιγμή. Πιθανότατα δε θες να απογοητεύσεις τη φίλη σου λέγοντας “όχι” στην πρόταση της για την έξοδο σας, οπότε το καθυστερείς μέχρι την τελευταία στιγμή. Αλλά γιατί να το να αρνούμαστε πράγματα στον κόσμο μας είναι τόσο δύσκολο;

Πολλοί από εμάς αποφεύγουμε να λέμε “όχι” στους φίλους μας για τον απλό λόγο του ότι θέλουμε να ικανοποιούμε τους ανθρώπους, λέει η ψυχοθεραπευτής Jennifer Rollin. “Όλοι μας έχουμε την επιθυμία να ανήκουμε σε ένα κοινωνικό σύνολο και να μην απογοητεύουμε τους άλλους, και γι’αυτό δυσκολευόμαστε να αρνηθούμε να κάνουμε πράγματα επειδή έχουμε αισθήματα ενοχών ή υποχρεώσεων”. Παρ’όλο που αυτή η στρατηγική μπορεί να κάνει προσωρινά τη φίλη σου χαρούμενη και εσένα λιγότερο ενοχική, συνήθως οδηγεί σε περισσότερο άγχος και δυσαρέσκεια.

Αυτό το διάβασες; Η χημεία στη φιλία: Πώς ξέρω με ποιούς ταιριάζω;

Όταν παραδεσμεύεσαι σε πλάνα με φίλους, είναι πιθανό να παραμελήσεις τον εαυτό σου και τις επιθυμίες σου, κάτι που είναι σίγουρο πως τελικά θα σε κουράσει και θα σε απογοητεύησει , όπως λέει και η Rollin.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: WOMEN ONLY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!