Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [WomenOnly]: Το μυστικό της γιαγιάς για τα πιο επιτυχημένα πασχαλινά κουλουράκια
[WomenOnly]: Το μυστικό της γιαγιάς για τα πιο επιτυχημένα πασχαλινά κουλουράκια

[WomenOnly]: Το μυστικό της γιαγιάς για τα πιο επιτυχημένα πασχαλινά κουλουράκια

Πλησιάζει η Λαμπρή και μία από τις παραδόσεις των ημερών θέλει να φτιάχνεις κουλουράκια. Εμείς δεν θα σου δώσουμε μόνο την πιο εύκολη και δοκιμασμένα επιτυχημένη συνταγή, αλλά και ένα μυστικό που θα κάνει τη διαφορά.

Αρχικά να δούμε τα υλικά που χρειαζόμαστε για μία δόση:

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 6 μέτρια αβγά
  • 1 κοφτή κ. σ. σόδα μαγειρικής
  • 1 κουπα χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
  • αλεύρι (πάνω από ένα κιλό)

Δοκίμασε και αυτό -μετά το Πάσχα, έστω: Λεμονάτο της γιαγιάς: Τα αναπάντεχα, μυστικά συστατικά που κάνουν τη διαφορά

Έχουμε όλα τα υλικά, λοιπόν και ξεκινάμε να εκτελούμε τη συνταγή ως εξής:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά -εκτός από το αλεύρι- στο μίξερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιομορφο μείγμα.
  • Αρχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι, όμως οι παλιοί προτίνουν σε αυτή τη φάση η διαδικασία να γίνεται με το χέρι. Όσο για την ποσότητα που χρειαζόμαστε σε αλεύρι; Εδώ σε θέλω “μάστορα”… (Αυτό το “όσο πάρει” νομίζω θα με στοιχειώνει σε όλη μου τη ζωή.
  • “Όσο πάρει” αλεύρι λοιπόν. Πάνω από ένα κιλό όμως, το πιο πιθανό. Και αυτό εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως πχ, από πόσο μεγάλα είναι τα αβγά, ή πόσο ζουμερά τα πορτοκάλια!! Στόχος όμως είναι να ζυμώνουμε τη ζύμη χωρίς αυτή να κολλά στα χέρια μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: WOMEN ONLY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!