Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 0 kmh
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [WomenOnly]: Είναι ασφαλής η οδοντόκρεμα με άνθρακα;
[WomenOnly]: Είναι ασφαλής η οδοντόκρεμα με άνθρακα;

[WomenOnly]: Είναι ασφαλής η οδοντόκρεμα με άνθρακα;

Η αλήθεια πίσω από το trend της σπιτικής λεύκανσης δοντιών

Υπήρχαν μέρες που, όταν ακούγαμε τη λέξη άνθρακας, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμασταν ήταν το barbeque. Σήμερα, το μαύρο αυτό υλικό έχει ενταχθεί στα πάντα, από χάπια συμπληρώματος μέχρι μάσκες προσώπου, χάρη στις αποτοξινωτικές δυνάμεις του. Γι’αυτό, δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι πολλοί έχουν επενδύσει στον άνθρακα για καθαρότερα και λευκά δόντια. Είναι όμως η καλύτερη και πιο ασφαλής επιλογή;

Δες και αυτό: Οι πιο συχνές παθήσεις των δοντιών και πώς να τις αποφύγεις

Τι είναι ο ενεργός άνθρακας;

Ο ενεργός άνθρακας είναι ουσιαστικά μια μορφή άνθρακα που έχει υποστεί επεξεργασία με τέτοιο τρόπο ώστα να κάνει την επιφάνεια των σωματιδίων πορώδη. Όλες αυτές οι μικρές γωνίες και κοιλότητες δρουν σαν μαγνήτες για άλλα σωματίδια (όπως η βρωμιά και το λάδι) τα οποία αυτό απορροφά, διώχνοντας τις ανεπιθύμητες ουσίες όταν πλένεται.

«Οι οδοντόκρεμες με ενεργό άνθρακα είναι μια αναγέννηση των τεχνικών της αρχαίας ιατρικής. Θεωρητικά, διώχνει τα πάντα, από κηλίδες και τα βακτήρια μέχρι ιούς», εξηγεί ο οδοντίατρος Peter Auster.

Διάβασε και αυτό: Νερό: ο ισχυρός σύμμαχος της υγείας

Είναι καλό να το χρησιμοποιήσεις στα δόντια σου;

Υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την τραχύτητα του άνθρακα, κάτι που μερικοί λένε ότι θα μπορούσε να βλάψει το σμάλτο εάν χρησιμοποιείται τακτικά, όπως επίσης και η τάση του άνθρακα να απορροφά όλα τα πράγματα με τα οποία έρχεται σε επαφή, συμπεριλαμβανομένων καλών ουσιών όπως τα φάρμακα. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι ο άνθρακας δεν είναι ιδιαίτερα κακός για τα δόντια, απλά δεν θα κάνει πολλά για το χαμόγελό μας μακροπρόθεσμα, δεδομένου ότι το δραστικό συστατικό δεν έρχεται σε επαφή με την επιφάνεια του δοντιού για αρκετό χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: WOMEN ONLY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!