Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [WomenOnly]: Η επιστήμη απεφάνθη: Αυτό είναι το (ψευδο)φάρμακο για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό
[WomenOnly]: Η επιστήμη απεφάνθη: Αυτό είναι το (ψευδο)φάρμακο για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό

[WomenOnly]: Η επιστήμη απεφάνθη: Αυτό είναι το (ψευδο)φάρμακο για να ξεπεράσεις έναν χωρισμό

Μόλις χώρισες. Το τηλέφωνο έχει γίνει η προέκταση του χεριού σου, τα χαρτομάντιλα εξαφανίζονται σε δευτερόλεπτα και η σοκολάτα έχει γίνει ο καλύτερός σου φίλος. Παρόλα αυτά, τίποτα δε μπορεί να σε ηρεμήσει.

Το πρώτο –και βασικό- συναίσθημα που σπρώχνει την ψυχολογία μας στα τάρταρα στην περίπτωση ενός χωρισμού από έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν έχουμε πάψει να είμαστε ερωτευμένες και εξακολουθούμε να αγαπάμε, είναι αυτό της απόρριψης.

Πώς μπορεί να νιώθει καλά μια γυναίκα που νιώθει ότι την απορρίπτουν; Είναι πράγματι εφικτή η σχετικά γρήγορη «ανάρρωση»;

Σύμφωνα με την επιστήμη είναι. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Κολοράντο που έχει δημοσιευτεί στο «Journal of Neuroscience» και στην οποία έλαβαν μέρος εθελοντές που μόλις είχαν χωρίσει, υποστηρίζει ότι το μυστικό για να πάψουμε να στεναχωριόμαστε ύστερα από έναν επώδυνο χωρισμό δεν βρίσκεται μόνο στις πράξεις μας (έξοδοι με φίλους, νέες γνωριμίες), μα και στο «παιχνίδι» του μυαλού μας πως κάτι τέτοιο μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τη δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνουμε.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι δεν αρκεί απλά να βγαίνεις με φίλους, να γυμνάζεσαι η να κάνεις ταξίδια για να ξεχαστείς, μα πρέπει να πιστεύεις ότι οι τακτικές αυτές κάνουν πράγματι καλό στην ψυχολογία σου.

Με άλλα λόγια, θα είσαι καλά μόνο αν αρχίσει να το πιστεύεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: WOMEN ONLY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!