Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [WomenOnly]: Έχετε διαφορετικές απόψεις; 4 τρόποι να αντιμετωπίζεις καλύτερα την αντιπαράθεση
[WomenOnly]: Έχετε διαφορετικές απόψεις; 4 τρόποι να αντιμετωπίζεις καλύτερα την αντιπαράθεση

[WomenOnly]: Έχετε διαφορετικές απόψεις; 4 τρόποι να αντιμετωπίζεις καλύτερα την αντιπαράθεση

Μια ειδικός μοιράζεται τα τέσσερα βήματα για μια πιο ομαλή συζήτηση

Πόσες φορές έχεις αναβάλει να μιλήσεις για ένα θέμα που είχες με κάποιον επειδή “δεν σου αρέσει η αντιπαράθεση”; Είτε πρόκειται για μια διαφωνία με έναν συνεργάτη, μία φίλη ή έναν προϊστάμενο, πολλοί από μας φοβούνται τόσο πολύ να μιλήσουν για ευαίσθητα θέματα που συνεχώς το αποφεύγουν.

Η Megan Fleming, θεραπεύτρια σεξ και σχέσεων στη Νέα Υόρκη, λέει ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να αντιπαθείς τις συγκρούσεις. Οι διαφωνίες μπορεί να είναι αρκετά δυσάρεστες και ειλικρινά, πόσες από εμάς θα τις περνούσαν πρόθυμα, αν μπορούσαμε να κάνουμε το αντίθετο; “Είναι στην ανθρώπινη φύση μας να μην μας αρέσει να νιώθουμε άβολα και πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι μπορούν να βάλουν ένα θέμα ‘κάτω από το χαλί’ για να πάει μακριά, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα”, λέει η Fleming.

Δες και αυτό:To trick για να ανακαλύψεις αν κάποιος σου λέει ψέματα, σύμφωνα με την επιστήμη

Η Fleming συμπληρώνει ότι όταν κάποιος έχει έντονη διαφορά απόψεων, πιστεύει ότι η αντιπαράθεση θα συνεπάγεται επιθετικότητα. “Η επιθετικότητα μας κάνει να νιώθουμε ανασφάλεια και το σώμα μας ετοιμάζεται για άμυνα”, λέει. “Από εκεί, δεν είμαστε σε θέση να ακούμε ή να κατανοούμε αυτό που λέει το άλλο άτομο”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: WOMEN ONLY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!