Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [WomenOnly]: Διπλή απώλεια για την Τέχνη: “Έφυγαν” Δημήτρης Μυταράς και Γιάννης Κουνέλης
[WomenOnly]: Διπλή απώλεια για την Τέχνη: “Έφυγαν” Δημήτρης Μυταράς και Γιάννης Κουνέλης

[WomenOnly]: Διπλή απώλεια για την Τέχνη: “Έφυγαν” Δημήτρης Μυταράς και Γιάννης Κουνέλης

Το βράδυ της Τσικνοπέμπτης (16/2/2017) ήρθαν η μία μετά την άλλη οι δυο θλιβερές ειδήσης βυθίζοντας τον χώρο της ελληνικής Τέχνης, αλλά και της διεθνούς σε βαρύ πένθος.

Ο Δημήτρης Μυταράς (αριστερά στην εικόνα) ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών υποκύπτοντας στα πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια. Από το 2008 έδινε μάχη με την νευροπάθεια, η οποία τελικά κατάφερε να του στερήσει το 2016 την όραση.

Ο Δημήτρης Μυταράς γεννήθηκε στη Χαλκίδα τον Ιούνιο του 1934. Σπούδασε ζωγραφική στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1953-1958), έχοντας καθηγητές τον Γιάννη Μόραλη και τον Σπύρο Παπαλουκά. Συνέχισε σπουδές στη σκηνογραφία στην «École Supérieure des Arts Décoratifs», καθώς και εσωτερική διακόσμηση στη «Métiers d’Art» στο Παρίσι (1960-1964) με υποτροφία του Ι.Κ.Υ.

Το 1975 εκλέχθηκε καθηγητής της ΑΣΚΤ. Έργα του έχουν εκτεθεί στην Αθήνα, σε ατομικές εκθέσεις στις γκαλερί «Ζυγός», «Άστορ», «Μέρλιν», αίθουσα Τέχνης (Θεσσαλονίκη), καθώς επίσης και στη Μπολόνια, Φλωρεντία, Ρώμη, Γένοβα κ.ά.. To Μάρτιο του 2008 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Η Ακαδημία τον διέγραψε από την επετηρίδα της διότι μετά από ασθένεια έμεινε τυφλός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: WOMEN ONLY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!