Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [WomenOnly]: Αυτές είναι οι 4 αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μιας γυναίκας μετά την εγκυμοσύνη
[WomenOnly]: Αυτές είναι οι 4 αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μιας γυναίκας μετά την εγκυμοσύνη

[WomenOnly]: Αυτές είναι οι 4 αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μιας γυναίκας μετά την εγκυμοσύνη

Η ζωή μιας γυναίκας αλλάζει δραματικά μετά τον τοκετό, επειδή πλέον φέρει την ευθύνη -εκτός από τον εαυτό της- και για έναν ακόμη άνθρωπο. Μεγάλες αλλαγές συμβαίνουν στο σώμα μιας νέας μητέρας. Ιδού οι πιο σημαντικές από αυτές:

1. Η χροιά της φωνής της γίνεται διαφορετική
Η φωνή μιας γυναίκας που γεννά ένα παιδί, αλλάζει – γίνεται πιο χαμηλή και πιο μονότονη. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Sussex. Ένα χρόνο μετά τον τοκετό, η φωνή μιας γυναίκας επανέρχεται στην αρχική της συχνότητα.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτές οι αλλαγές προκαλούνται από ορμονικές αλλαγές. Αυτό συμβαίνει επειδή το επίπεδο των ορμονών του φύλου μειώνεται δραστικά μετά τον τοκετό και μπορεί να επηρεάσει τις φωνητικές χορδές. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μέγιστο ύψος φωνής μιας γυναίκας που γεννάει, πέφτει στα 44 Hz ή 2,2 ημιτόνια. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 2 νότες πιάνου.
Ωστόσο, αυτή η αλλαγή έχει και μια άλλη εξήγηση. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα άτομα με χαμηλή φωνή, κατά κανόνα, θεωρούνται πιο ικανά και ώριμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γυναίκες μπορούν να αλλάξουν υποσυνείδητα τη χροιά τους, προκειμένου να προσαρμοστούν στο νέο ρόλο τους ως μητέρες.

Διάβασε επίσης: 5 συνηθισμένα γυναικολογικά προβλήματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις

2.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: WOMEN ONLY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!