Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [WomenOnly]: 5 tips για να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις
[WomenOnly]: 5 tips για να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις

[WomenOnly]: 5 tips για να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις

Οι σύμμαχοι σου για καλύτερη, ορθότερη σκέψη και πιο σωστές επιλογές

Στην καθημερινότητά μας, συχνά δεν έχουμε πάντα στη διάθεση μας όλες τις πληροφορίες που μας είναι απαραίτητες και οι αποφάσεις που παίρνουμε μπορούν να έχουν και συναισθηματικό αντίκτυπο. Η αντιμετώπιση αυτών των αβέβαιων και επικίνδυνων καθημερινών αποφάσεων μπορεί συχνά να οδηγήσει σε προκατάληψη.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ικανότητα σου να παίρνεις αποφάσεις:

1. Ξεκουράσου ή κοιμήσου
Όταν πρέπει να πάρεις μια μεγάλη και σημαντική απόφαση, ίσως είναι καλύτερο να το κάνετε όταν είσαι ξεκούραστη, συγκεντρωμένη και με περισσότερη όρεξη. Σύμφωνα με τον Kahneman, συγγραφέας του Thinking, Fast and Slow, η πολύπλοκη και με προσπάθεια σκέψης απαιτεί προσοχή, κίνητρο και αυτοέλεγχο. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι πολύ πιο περιορισμένα όταν είμαστε απασχολημένοι, αγχωμένοι και κουρασμένοι.

2. Πάρε το χρόνο σου
Η ορθή και λογική σκέψη απαιτεί χρόνο. Όταν βρισκόμαστε κάτω από την πίεση του χρόνου και τις σύντομες προθεσμίες, η γρήγορη σκέψη παίρνει θέση αντ’αυτού. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα σχετικά με τις οικονομικές αποφάσεις του Kirchler και των συνεργατών του, οι άνθρωποι είναι πιθανότερο να κάνουν επικίνδυνες επιλογές κάτω από μια τέτοια πίεση χρόνου.

Έτσι, όταν βιαζόμαστε, σχηματίζουμε γρήγορα συμπεράσματα που μπορεί να είναι γεμάτα προκαταλήψεις και λάθη, αντί να σκεφτόμαστε προσεκτικά τα γεγονότα και τις πληροφορίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: WOMEN ONLY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!