Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΓΥΝΑΙΚΑ - ΠΑΙΔΙ | [WomenOnly]: Τα 10 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γονείς -και πώς να τα αποφύγεις
[WomenOnly]: Τα 10 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γονείς -και πώς να τα αποφύγεις

[WomenOnly]: Τα 10 μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γονείς -και πώς να τα αποφύγεις

Οι συμπεριφορές που βλάπτουν το παιδί και να το εμποδίζουν από το να αναπτυχθεί συναισθηματικά

Το να είσαι γονιός είναι μια γεμάτη συναισθηματική προπόνηση, γεμάτη σκαμπανεβάσματα, χαρές και απελπισίες. Τη μια στιγμή είσαι ενθουσιασμένη, και την επόμενη είσαι απογοητευμένη.

Τα παιδιά επηρεάζουν σε τεράστιο βαθμό τα συναισθήματα στη ζωή μας. Πώς θα διαχειριστείς αυτά τα συναισθήματα θα καθορίσει τελικά την ποιότητα της σχέσης σου με το παιδί σου.

Την επόμενη φορά που έρθεις αντιμέτωπη με μια δύσκολη στιγμή, θυμήσου ότι το να κάνεις λάθη είναι απόλυτα φυσικό. Χρειάζεται θάρρος να αναγνωρίσεις τα λάθη σου, ειδικά στα παιδιά σου. Το να ξεκινήσεις μια νέα, υγιέστερη σχέση μαζί τους είναι μια πρόκληση, αλλά και το δώρο του να είσαι γονιός.

Στο βιβλίο του, When Kids Call the Shots: How to Seize Control from Your Darling Bully, o Sean Grover αναλύει τα μεγαλύτερα λάθη των γονέων. Ιδού τα δέκα από τα σημαντικότερα και αφού είσαι ενήμερη, κράτησέ τα στον νου σου και φρόντισε να τα “γλιτώσεις” όταν έρθει η ώρα σου…

10. Μικροδιαχείριση

Όσοι μικροδιαχειρίζονται αναμφισβήτητα αγαπούν τα παιδιά τους και θέλουν να πετύχουν. Το πρόβλημα είναι ότι κάνουν πάρα πολλά γι ‘αυτά. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά τους παραμένουν εξαρτημένα από τους γονείς τους και δυσκολεύονται να σταθούν στα πόδια τους και, παρά τη νοημοσύνη τους, είναι συναισθηματικά ανώριμα. Αντ’αυτού, δώσε στο παιδί σου τα εργαλεία να είναι αυτοδύναμο και ανεξάρτητο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: WOMEN ONLY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!