Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΑΡΑΞΕΝΑ | [Usay]: Xρήστες Android: Κακόβουλο λογισμικό σε πάνω από ένα εκατομμύριο λογαριασμούς της Google!
[Usay]: Xρήστες Android: Κακόβουλο λογισμικό σε πάνω από ένα εκατομμύριο λογαριασμούς της Google!

[Usay]: Xρήστες Android: Κακόβουλο λογισμικό σε πάνω από ένα εκατομμύριο λογαριασμούς της Google!

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο λογαριασμοί της Google έχουν προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό που χρήστες εγκατέστησαν στις φορητές συσκευές τους (smartphones και ταμπλέτες) χωρίς να το γνωρίζουν.

Το λογισμικό-ιός (ένας «δούρειος ίππος», με το χαρακτηριστικό όνομα Gooligan) κρύβεται μέσα σε εφαρμογές με εντελώς αθώα ονόματα, όπως StopWatch, Perfect Cleaner ή WiFi Enhancer, τις οποίες ανύποπτοι χρήστες κατέβασαν στις Android συσκευές τους και που, αξιοποιώντας «τρύπες» σε παλιές εκδόσεις του λειτουργικού, αρχίζουν είτε να εγκαθιστούν άλλες εφαρμογές είτε να πλημμυρίζουν τα πάντα με διαφημίσεις είτε ακόμα και να χρησιμοποιούν τα ονόματα και τους κωδικούς χρηστών για δραστηριότητες όπως ψεύτικες κριτικές.

Το συγκεκριμένο λογισμικό εντοπίστηκε σε 86 εφαρμογές και υπολογίζεται ότι προσβάλλει περίπου 13.000 συσκευές την ημέρα. Αυτό που οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν είναι ότι οι εφαρμογές-παγίδες δεν έχουν εντοπιστεί στο Google Play Store, αλλά σε «καταστήματα» εφαρμογών τρίτων.

Ωστόσο, αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι το κακόβουλο λογισμικό «χτυπά» συσκευές που τρέχουν με σχετικά πρόσφατες εκδόσεις του Android, δηλαδή είτε με Jellybean ή KitKat (Android 4) είτε Lollipop (Android 5), πράγμα που σημαίνει ότι σε αυτό είναι ευάλωτες περισσότερες από έξι στις δέκα συσκευές με λειτουργικό Android.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!