Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Ξεκινούν έργα 1εκατ. ευρώ στην Φθιώτιδα
[Usay]: Ξεκινούν έργα 1εκατ. ευρώ στην Φθιώτιδα

[Usay]: Ξεκινούν έργα 1εκατ. ευρώ στην Φθιώτιδα

Τρία σημαντικά έργα, προϋπολογισμού που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ ξεκινούν στην Φθιώτιδα και αφορούν σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου.

Συγκεκριμένα:

1. Η ενίσχυση αλλά και αποκατάσταση των αντιπλημμυρικών έργων στην γερμανική τάφρο στην περιοχή από την γέφυρα του επαρχιακού δρόμου Λαμίας-Φραντζή έως και την ένωσή της με το “Μπεκιόρεμα”, προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που προκαλούνταν στην κοντινές περιοχές από έντονες βροχοπτώσεις. Το έργο είναι προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.

2. Η αποκατάσταση και συντήρηση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Δομοκού στο τμήμα (Παλαμά-Μακρολίβαδου) αλλά και στο τμήμα της Εθνικής Οδού (Λαμία – Δομοκός – Ν. Μοναστήρι – Όρια νομού Φθιώτιδας – Λάρισας). Στα τμήματα αυτά προβλέπονται εργασίες επανακατασκευής του τμήματος του δρόμου, κατασκευή ασφαλτοτάπητα αλλά και κατασκευή υπενδεδυμένης τάφρου. Επίσης, στο Επαρχιακό Δίκτυο Δομοκού, προβλέπεται η τοποθέτηση στηθαίων και κιγκλιδωμάτων και πινακίδων αλλά και η διαγράμμιση του δρόμου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

3. Η κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων στην Π.Ε.Ο. Λαμίας – Αθηνών στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού «Κόμμα» του Δήμου Λαμιέων. Πρόκειται για παρεμβάσεις προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και αφορούν α) στην κατασκευή τάφρων αποστράγγισης από σκυρόδεμα, β) στην τοποθέτηση αγωγών όμβριων από PVC, γ) στην κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών (φρεάτια), δ) στον καθαρισμό από επιχωματώσεις υφιστάμενων αυλάκων αποστράγγισης και ε) στην κατασκευή νέων χωμάτινων αυλάκων αποστράγγισης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!