Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Usay]: Ξανά στο τραπέζι το επαγγελματικό ακατάσχετο – Τι προβλέπει η νέα πρόταση
[Usay]: Ξανά στο τραπέζι το επαγγελματικό ακατάσχετο – Τι προβλέπει η νέα πρόταση

[Usay]: Ξανά στο τραπέζι το επαγγελματικό ακατάσχετο – Τι προβλέπει η νέα πρόταση

Επικαιροποιημένη πρόταση, μετά την απόρριψη τους αρχικού σχεδίου για τον ακατάσχετο λογαριασμό επιχειρήσεων, βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης το οικονομικό επιτλεέιο, σε μια μια ύστατη προσπάθεια να δώσει ανάσα στους ελεύθερους επαγγελματίες που πνίγονται από τις υποχρεώσεις.

Το νέο σχέδιο του ΥΠΟΙΚ, που θα πρέπει να εγκριθεί από το κουαρτέτο, προβλέπει προστασία έναντι των κατασχέσεων για παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, για ένα ποσοστό του ποσού που απομένει μετά την πληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεων της επιχείρησης, μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής και όχι στο σύνολο ή σε ένα μέρος του λογαριασμού εξαρχής.

Παράδειγμα:

Εάν στον τραπεζικό λογαριασμό , τον οποίο θα έχει δηλώσει η επιχείρηση ως «ειδικό επαγγελματικό», μετά την πληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεων σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ και μισθοδοσία υπαλλήλων -ενδεχομένως και των οφειλών σε προμηθευτές- απομένουν π.χ. 5.000 ευρώ, ένα μόνο ποσοστό αυτών θα προστατεύεται από κατασχέσεις για παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Δηλαδή, εάν για παράδειγμα τεθεί ένα όριο 50% του συνολικού ποσού, τότε τα 2.500 ευρώ θα μπορούν να κατασχεθούν.

Υπενθυμίζεται ότι το επαγγελματικό ακατάσχετο είχε ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της ΔΕΘ στις αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο φάνηκε ότι οι ελληνικές αρχές λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!