Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: «Βόμβες» Φίλη από την Βουλή: Σε άλλο μήκος κύματος από την κυβέρνηση – Τι δήλωσε για το success story
[Usay]: «Βόμβες» Φίλη από την Βουλή: Σε άλλο μήκος κύματος από την κυβέρνηση – Τι δήλωσε για το success story

[Usay]: «Βόμβες» Φίλη από την Βουλή: Σε άλλο μήκος κύματος από την κυβέρνηση – Τι δήλωσε για το success story

Καμπάνα που ακούστηκε δυνατά στο υπουργείο Οικονομικών και θα ηχήσει ως τη Ρόδο, όπου διεξάγεται το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, έκρουσε λίγο νωρίτερα στη Βουλή ο Νίκος Φίλης.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν αρκεί η ανάγνωση των αριθμών και των μεγεθών για να υποστηρίξει κανείς ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και τη λιτότητα.

Ο πρώην Υπουργός εμφανίστηκε προβληματισμένος για το θέμα της απομείωσης του χρέους ζήτησε κούρεμα αλλά μίλησε και για τις ανισότητες που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Μιλώντας σε μία παρουσίαση μελέτης που έκανε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, σε δύο επιτροπές της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε εντελώς διαφορετική γραμμή και άκρως επικριτικός ουσιαστικά προς το οικονομικό επιτελείο, μεταξύ άλλων υποστήριξε:

«Δεν είναι έξοδος αν κουβεντιάσουμε πως δεν θα αυξηθεί η απόκλιση από την Ευρώπη, η καθαρή έξοδος θα πρέπει να έχει δύο προαπαιτούμενα: Η πορεία εξόδου από την κρίση πρέπει να συνοδευτεί από σύγκλιση της οικονομίας με ευρωπαϊκές οικονομίες. Και με πολιτικές που πρέπει να κλείνουν τις κοινωνικές ανισότητες και όχι να τις ανοίγουν».

Έχουμε πάει πίσω στο 1970, με το κατά κεφαλήν εισόδημα να είναι το 67% του μέσου όρου των ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί με πολιτικές οι οποίες λένε ότι το 2050 θα φτάσουμε να έχουμε το βιοτικό επίπεδο του 2009.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!