Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Usay]: «Βόμβα»! Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί γνωστής πλοιοκτήτριας
[Usay]: «Βόμβα»! Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί γνωστής πλοιοκτήτριας

[Usay]: «Βόμβα»! Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί γνωστής πλοιοκτήτριας

Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των θυρίδων της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου προχώρησαν οι δικαστικές αρχές, όπως και των εταιριών IRF EuropeanFinance Investments και Amadeus.

H δέσμευση έγινε στο πλαίσιο της ανάκρισης για την έγκριση δανείου από την Marfin στην εταιρία IRF, ύψους 178.000.000 ευρώ, με επισφαλείς όρους. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε το 2016 από τους εισαγγελείς Γ.Δραγάτση και Αντ.Ελευθεριάνο, και στρεφόταν κατά 14 στελεχών της τράπεζας Marfin και του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος δεν βρίσκεται σήμερα εν ζωή.

Το δάνειο φέρεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, του ομίλου δηλαδή που άνηκε η τράπεζα η οποία χορηγούσε το δάνειο.

Η ελεγχόμενη πλοιοκτήτρια με δήλωσή της, όταν ασκήθηκε η ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απιστίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, είχε υποστηρίξει ότι η δίωξη είναι παράνομη, γιατί η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο.

«Γι’αυτό η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση. Ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν όμως, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κλήθηκα ποτέ για να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!