Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 15 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Usay]: Τσακαλώτος: Εντός στόχων και χρονοδιαγράμματος η Ελλάδα
[Usay]: Τσακαλώτος: Εντός στόχων και χρονοδιαγράμματος η Ελλάδα

[Usay]: Τσακαλώτος: Εντός στόχων και χρονοδιαγράμματος η Ελλάδα

Στο EuroWorking Group της Πέμπτης «τα πράγματα πήγαν πολύ καλά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως τόνισε, διαπιστώθηκε ότι τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης «είναι σε πολύ καλό δρόμο» και η Ελλάδα «είναι εντός στόχων και εντός του χρονοδιαγράμματος».

Μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «έχουμε για πρώτη φορά ένα νομοσχέδιο που δεν έχει νέα μέτρα». Είπε επίσης ότι με το κλείσιμο της αξιολόγησης ξεκινά η συζήτηση για το χρέος και για την έξοδο στις αγορές.

«Κάθε φορά που μιλάω στην αίθουσα, δυστυχώς για την αντιπολίτευση (όχι για εμάς) τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα από την προηγούμενη φορά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. Όπως πρόσθεσε, «τα spreads όταν μίλησα στον Προϋπολογισμό, ήταν 4,01 και τώρα είναι 3,88. Στην κατανάλωση, τα στοιχεία δείχνουν εντυπωσιακή κίνηση στην αγορά. Αυτά τα Χριστούγεννα σημειώθηκε μεγάλη βελτίωση στην κατανάλωση. Για την πραγματική οικονομία, ο δείκτης για τη μεταποίηση δείχνει αύξηση-ρεκόρ παραγγελιών».

Για το θέμα των οικογενειακών επιδομάτων και τα «πυρά» που δέχονται οι συναφείς διατάξεις, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση, όλα τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν από την επισκόπηση των δαπανών να κατευθυνθούν στην κοινωνία και ιδίως στις πολιτικές για το παιδί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!