Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Usay]: Τσακαλώτος: «Δεν σταματούν στις 5 Δεκεμβρίου τα βήματα για την αντιμετώπιση του χρέους αλλά αρχές Ιανουαρίου»
[Usay]: Τσακαλώτος: «Δεν σταματούν στις 5 Δεκεμβρίου τα βήματα για την αντιμετώπιση του χρέους αλλά αρχές Ιανουαρίου»

[Usay]: Τσακαλώτος: «Δεν σταματούν στις 5 Δεκεμβρίου τα βήματα για την αντιμετώπιση του χρέους αλλά αρχές Ιανουαρίου»

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας πριν από λίγο στην επιτροπή που επεξεργάζεται τον προϋπολογισμό στην Βουλή τόνισε ότι «ο Οδικός Χάρτης με τα βήματα που οδηγεί στην αντιμετώπιση του χρέους και στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης δεν σταματά στην 5η Δεκεμβρίου αλλά επεκτείνεται ως τις αρχές Ιανουαρίου».

Αν και ο κύριος Τσακαλώτος χαρακτήρισε ορόσημο την 5η Δεκεμβρίου πρόσθεσε ότι μπορεί να υπάρξει μετά και νέο Eurogroup και ότι όλες οι απαντήσεις όσον αφορά το θέμα του χρέους και της αξιολόγησης θα έχουν δοθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Ο υπουργός οικονομικών προσέθεσε ότι πρέπει να ενωθούν τα τρία κομμάτια της διαπραγμάτευσης το πρώτο είναι οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες υπάρχουν διαδοχικές προσέγγισης με τους θεσμούς ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το δεύτερο μέρος είναι οι δημοσιονομικοί στόχοι για μετά το 2018. Θα μείνουν τα πλεονάσματα στο 3,5% , θα μειωθούν ή θα μειωθούν σιγά-σιγά τα επόμενα χρόνια αναρωτήθηκε. Το τρίτο μέρος αφορά το χρέος. «Αυτά τα τρία κομμάτια πρέπει να ενωθούν και όλες τις απαντήσεις θα τις έχουμε μέσα στον Ιανουάριο κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Τσακαλώτος.

Πάντως ο κ. Τσακαλώτος θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε διεθνή απομόνωση και ανέφερε ότι με θετικά λόγια έχουν τοποθετηθεί για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κυβέρνηση σημαντικοί διεθνείς παράγοντες όπως ο πρόεδρος Ομπάμα, ο υπουργός οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών και ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ειρωνευόμενός τη Νέα Δημοκρατία είπε «τέτοια διεθνή απομόνωση της Ελλάδας είχα να δω από το γάμο της Γκρέις Κέλι με τον πρίγκιπα Ρενιέ και από τους γάμους της Νταϊάνας με τον πρίγκιπα Κάρολο».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!