Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Usay]: Θρίαμβος του «ναι» στο αιματοβαμμένο δημοψήφισμα! Κλείνουν τα μάτια Ραχόι και Ευρώπη
[Usay]: Θρίαμβος του «ναι» στο αιματοβαμμένο δημοψήφισμα! Κλείνουν τα μάτια Ραχόι και Ευρώπη

[Usay]: Θρίαμβος του «ναι» στο αιματοβαμμένο δημοψήφισμα! Κλείνουν τα μάτια Ραχόι και Ευρώπη

Συντριπτική ήταν η επικράτηση του «ναι» για την ανεξαρτησία της Καταλονίας στο δημοψήφισμα που βάφτηκε με το αίμα περισσότερων από 800 τραυματιών!
Όπως ανακοίνωσε η καταλανική κυβέρνηση, στη διαδικασία συμμετείχαν περίπου 2,26 εκατομμύρια πολίτες. Αυτό σημαίνει ότι η συμμετοχή ανήλθε στο 42,3% του συνόλου των ψηφοφόρων στην Καταλονία, που φθάνουν τα 5,34 εκατομμύρια, παρά τη μαζική επιχείρηση της ισπανικής αστυνομίας να εμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Ο εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης Ζόρντι Τουρούλ ανέφερε ότι τα 2,02 εκατομμύρια που ψήφισαν τάχθηκαν υπέρ του «ναι».
Όμως η διαδικασία έγινε χωρίς να εκπληρώνεται κανένα από τα κριτήρια που εγγυάται την αξιοπιστία της: διαφανείς εκλογικούς καταλόγους, μια ανεξάρτητη εκλογική επιτροπή, μυστική ψηφοφορία.
Σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο της καταλανικής κυβέρνησης, 176.000 άνθρωποι ψήφισαν «όχι», ενώ από το δημοψήφισμα – τη διεξαγωγή του οποίου είχε απαγορεύσει το Συνταγματικό Δικαστήριο – απείχαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στους αυτονομιστές.
«Δεν έγινε σήμερα δημοψήφισμα στην Καταλονία», δήλωνε την ίδια ώρα ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, ρίχνοντας τις ευθύνες για τα έκτροπα στην περιφερειακή κυβέρνηση.

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου χαρακτήρισε «δειλό» τον Ισπανό πρωθυπουργό και τον κάλεσε να παραιτηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!