Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Θέλουν να στήσουν σκηνικό στο Αιγαίο οι Τούρκοι! Δείχνουν ελληνικό πλοίο που δήθεν παραβίασε τα τουρκικά ύδατα!
[Usay]: Θέλουν να στήσουν σκηνικό στο Αιγαίο οι Τούρκοι! Δείχνουν ελληνικό πλοίο που δήθεν παραβίασε τα τουρκικά ύδατα!

[Usay]: Θέλουν να στήσουν σκηνικό στο Αιγαίο οι Τούρκοι! Δείχνουν ελληνικό πλοίο που δήθεν παραβίασε τα τουρκικά ύδατα!

Ελληνικό ερευνητικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού φέρεται να παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Εφέσου στην Τουρκία, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ.

Το τουρκικό πρακτορείο υποστηρίζει: «Μετά τα σχέδια για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, εθεάθη στον κόλπο της Εφέσου (Κουσάντασι), σε ένα από τα πιο κοντινά σημεία στη θάλασσα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ένα ερευνητικό πλοίο που ανήκει στο πολεμικό ναυτικό της Ελλάδας».

Το IHA σημειώνει ότι το ελληνικό πλοίο, που ξεκίνησε από τη Σάμο, αφού έπλευσε πρώτα σε διεθνή ύδατα, εισήλθε σε τουρκικά ανοιχτά της Εφέσου και συγκεκριμένα στο σημείο της «θάλασσας των γυναικών», όπως ονομάζεται.

Όπως υποστηρίζουν έχει καταγραφεί σε βίντεο από κινητό τηλέφωνο.

Η τουρκική ακτοφυλακή κινητοποιήθηκε άμεσα και σύμφωνα με το ΙΗΑ, το ελληνικό πλοίο απομακρύνθηκε συνεχίζοντας την πορεία στα διεθνή ύδατα.

Το τουρκικό πρακτορείο σχολιάζει πως το ελληνικό πλοίο ξεκίνησε έρευνες ανοιχτά της Σάμου λίγο μετά τις εξαγγελίες για τα 12 μίλια.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!