Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Usay]: Τι θα πάθεις αν καταπιείς τσίχλα
[Usay]: Τι θα πάθεις αν καταπιείς τσίχλα

[Usay]: Τι θα πάθεις αν καταπιείς τσίχλα

Έχει συμβεί σε όλους και κατά την παιδική ηλικία ήταν συχνό φαινόμενο. Τι συμβαίνει όμως στον ανθρώπινο οργανισμό σε περίπτωση που κάποιος καταπιεί τσίχλα;

Αν πιστεύετε στον μύθο ότι παραμένει στο πεπτικό σας σύστημα για χρόνια μέχρι να αποσυντεθεί, ήρθε η στιγμή να διαβάσετε τι πραγματικά συμβαίνει.

Η εμπεριστατωμένη απάντηση έρχεται από την αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής στο NYU Longone Medical Center, Δρ Lisa Ganjhu. Η ίδια εξηγεί ότι η τσίχλα που καταπίνουμε ακολουθεί την διαδικασία της πέψης. Τα ένζυμα και τα οξέα του οργανισμού είναι τόσο ισχυρά που καταφέρνουν να την “διαλύσουν” γιατί αποτελείται από γλυκαντικό, συντηρητικά και αρωματικά, από σάκχαρα και αρωματικά συστατικά ή άλλες γεύσεις.

Οι χημικές ουσίες της βέβαια δεν διασπώνται πλήρως. Ένα μέρος της δεν μπορεί να απορροφηθεί από το λεπτό έντερο. Θα τυλιχθεί με άλλα τρόφιμα και θα αποβληθεί από τον οργανισμό σας. Το συστατικό που μπορεί να αντέξει τόσο το οξύ στο στομάχι, όσο και τα πεπτικά ένζυμα στο έντερο, είναι η βάση τσίχλας. Αυτό που πραγματικά ενέχει κίνδυνο είναι να μετακινηθεί από το στομάχι στον οισοφάγο ή να περάσει από τον λαιμό σας πνίγοντάς σας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!