Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Usay]: Τέλη κυκλοφορίας: Σαρωτικές αλλαγές φέτος – Στα 1,1 δισ. ευρώ ο στόχος
[Usay]: Τέλη κυκλοφορίας: Σαρωτικές αλλαγές φέτος – Στα 1,1 δισ. ευρώ ο στόχος

[Usay]: Τέλη κυκλοφορίας: Σαρωτικές αλλαγές φέτος – Στα 1,1 δισ. ευρώ ο στόχος

Σε διεύρυνση των κλιμακίων κυβικών εκατοστών των τελών κυκλοφορίας φαίνεται να προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο, με στόχο αφενός να μην υπάρξει και φέτος το φαινόμενο των μαζικών καταθέσεων πινακίδων στο τέλος του χρόνου, αφετέρου κάποιοι από τους κατόχους αυτοκινήτων που είχαν παραδώσει τις πινακίδες τους να τις πάρουν πίσω.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» τα σενάρια που επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο σε σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας είναι πολλά αλλά φαίνεται πως καταλήγουν στη διεύρυνση των κλιμακίων από 11 σε 20 προκειμένου να κλείσουν οι μεγάλες διαφορές.

Για παράδειγμα, στην κλίμακα 1.739-1.928 κ.ε. τα τέλη διαμορφώνονται στα 320 ευρώ. Στην αμέσως επόμενη κλίμακα, 1.929-2.357 φτάνουν τα 690 ευρώ. Σε αυτές τις κατηγορίες η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προστεθούν ακόμα τρεις, ανεβάζοντας συνολικά σε πέντε τα κλιμάκια από τα 1739 κ.ε. έως τα 2.357 κ.ε.

Σε κάθε περίπτωση, ο εισπρακτικός στόχος παραμένει ίδιος, δηλαδή 1,1 δισ. ευρώ.

Δεν αποκλείεται επίσης να επιβληθεί μικρό τέλος στα οχήματα που απαλλάσσονται σήμερα από τέλη, λόγω μικρής εκπομπής ρύπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!