Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Usay]: Τέλη κυκλοφορίας: Επί τάπητος ο σχεδιασμός – Ποιες κατηγορίες οχημάτων αναμένεται να επιβαρυνθούν
[Usay]: Τέλη κυκλοφορίας: Επί τάπητος ο σχεδιασμός – Ποιες κατηγορίες οχημάτων αναμένεται να επιβαρυνθούν

[Usay]: Τέλη κυκλοφορίας: Επί τάπητος ο σχεδιασμός – Ποιες κατηγορίες οχημάτων αναμένεται να επιβαρυνθούν

Εκείνοι που αγόρασαν ακριβό αυτοκίνητο, αλλά και άλλες δύο κατηγορίες ιδιοκτητών αυτοκινήτων θα δουν φέτος τα τέλη κυκλοφορίας τους να εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη.

Η μια κατηγορία αφορά σε όσους έως και πέρυσι είχαν ατέλεια καθώς τα οχήματά τους εκπέμπουν ως 90 gr διοξειδίου του άνθρακα. Από φέτος, ανάλογα με τον στόχο που θα τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών το όριο αυτό θα πέσει είτε στα 85, είτε στα 80 γραμμάρια με αποτέλεσμα χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να πληρώσουν για πρώτη φορά τέλη κυκλοφορίας έχοντας μάλιστα αγοράσει το συγκεκριμένο όχημα με στόχο την ατέλεια.

Η δεύτερη κατηγορία ιδιοκτητών αυτοκινήτων είναι οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων που θα βρεθούν πιθανότατα με επιβάρυνση στα τέλη κυκλοφορίας κατά τα πρότυπα άλλων χωρών της Ευρώπης.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες, δεν αναμένεται να έχουν διαφοροποιήσεις από την περυσινή χρονιά αν και ποτέ δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τις… αρνητικές εκπλήξεις, καθώς στόχος του φόρου, είναι κυρίως η είσπραξη εσόδων.

Ωστόσο υπάρχει και ένα αισιοδοξο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο θα έχουν σημαντική ελάφρυνση που μπορεί να είναι από 5% ως και 40% όσοι έχουν αυτοκίνητο που πρωτοκυκλοφόρησε πριν την 31/12/2006.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!