Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Usay]: Στις 23 Ιανουαρίου η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους Τούρκους πραξικοπηματίες
[Usay]: Στις 23 Ιανουαρίου η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους Τούρκους πραξικοπηματίες

[Usay]: Στις 23 Ιανουαρίου η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους Τούρκους πραξικοπηματίες

Σε περίπου δέκα μέρες αναμένεται α αποφανθεί ο Άρειος Πάγος για το ζήτημα της έκδοσης ή μη των οκτώ Τούρκων που ήρθαν στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα τους.

Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου αναμένεται στις 23 Ιανουαρίου ενώ αρνητική ήταν η εισήγηση και τρίτου ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού για την έκδοση τεσσάρων εξ αυτών.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής, σε μία αναλυτική εισήγηση προς τους ανώτατους δικαστές του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους και οι τέσσερις δεν πρέπει να εκδοθούν στη γείτονα για αδικήματα που σχετίζονται με την απόπειρα του πραξικοπήματος. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης έκανε λόγο για απόφαση «μονόδρομο» και επικαλέστηκε τις βασικές διατάξεις περί προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου όπως περιγράφονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι αν εκδοθούν θα τύχουν δίκαιης δίκης.

«Από την ακροαματική διαδικασία και τα έγγραφα προκύπτουν σαφείς ενδείξεις μιας αντίθετης προς τα ανθρώπινα δικαιώματα αντιμετώπισης ή δίκαιης δίκης. Δεν παρέχεται η αντικειμενικότητα και η αμεροληψία από τα τουρκικά δικαστήρια. Φαίνεται αυτό από τα μέτρα καταστολής της κυβέρνησης και της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από το ότι ο πρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης έχει ήδη επαναφέρει το ζήτημα της θανατικής ποινής, που δεν είναι θεωρητική πιθανότητα. Αν θελήσει μια κυβέρνηση μπορεί να την επαναφέρει και με αναδρομική ισχύ ακόμα και με νόμιμο τρόπο», ανέφερε στην εισήγηση του ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνοντας την ισχυρότατη πίεση που δέχονται Τούρκοι δικαστές αλλά και την περιστολή των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!