Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Στη Βουλή η μάχη για τις άδειες. Κρίσιμη Διάσκεψη για το ΕΣΡ – Εκτάκτως ομιλία Τσίπρα
[Usay]: Στη Βουλή η μάχη για τις άδειες. Κρίσιμη Διάσκεψη για το ΕΣΡ – Εκτάκτως ομιλία Τσίπρα

[Usay]: Στη Βουλή η μάχη για τις άδειες. Κρίσιμη Διάσκεψη για το ΕΣΡ – Εκτάκτως ομιλία Τσίπρα

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής με αντικείμενο τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κάνει κατ’αρχήν αποδεκτές τις προσφυγές που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί που ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για την αδειοδότηση των καναλιών, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της, πιθανώς το απόγευμα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η έκτακτη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Η διάσκεψη γίνεται με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος δεν προϊδέασε για τα πρόσωπα που θα προταθούν για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Βουλής προϊδέασε ότι ενδεχομένως να υπάρξουν διαφοροποιήσεις της πρότασης που είχε κατατεθεί κατά την προηγούμενη Σύνοδο, καθώς δεν είναι σίγουρο ότι τα ίδια πρόσωπα εξακολουθούν να δηλώνουν διατεθειμένα να προσφέρουν έργο στο ΕΣΡ. «Θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις και ελπίζω σε ευτυχή κατάληξη» είπε ο Νίκος Βούτσης για τις προπαρασκευαστικές διαβουλεύσεις που θα γίνουν πριν από τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Ο πρόεδρος της Βουλής επέμεινε στην αναγκαιότητα να συγκροτηθεί το ΕΣΡ, «καθώς κλείνει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο κύκλος για τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ, και θα πρέπει με ταχείς ρυθμούς το ΕΣΡ να ασκήσει τον ελεγκτικό και ρυθμιστικό του ρόλο για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν και τα άλλα κανάλια, τους περιφερειακούς, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και επειδή υπάρχει πλήθος θεμάτων που πρέπει να ελεγχθούν».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!