Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: ΣτΕ: Απολύτως νόμιμος ο συμβιβασμός κράτους-Siemens
[Usay]: ΣτΕ: Απολύτως νόμιμος ο συμβιβασμός κράτους-Siemens

[Usay]: ΣτΕ: Απολύτως νόμιμος ο συμβιβασμός κράτους-Siemens

Ως συνταγματική και νόμιμη επικυρώνεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας η συμφωνία συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με τη γερμανική εταιρεία Siemens. Κι αυτό διότι, κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές 4 φορολογουμένων και του Σωματείου «Ελληνες Φορολογούμενοι», κρίνοντας ότι δεν είχαν έννομο συμφέρον για διεκδικήσουν την ακύρωση της συμφωνίας συμβιβασμού.

Οι προσφεύγοντες ζητούσαν να ακυρωθούν διατάξεις του νόμου 4072/2012 καθώς, όπως υποστήριζαν, ήταν αντίθετες στο Σύνταγμα και στο εθνικό συμφέρον, καθώς από την παράνομη δραστηριότητα της Siemens και τις μίζες που φέρονται να δόθηκαν για δημόσιες συμβάσεις, προκλήθηκε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους άνω των 2 δις ευρώ.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ δημοσίευσε σήμερα την υπ’ αριθμ. 2913/2017 απόφασή της με την οποία απέρριψε ως απαράδεκτη την αίτηση ακύρωσης των προσφευγόντων.

Κατά το ΣτΕ, η Πολιτεία έχει την δυνατότητα της ποινικής αξίωσης από την Siemens για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Αντίθετα, το Τμήμα του ΣτΕ, που είχε παραπέμψει την υπόθεση στην Ολομέλεια, είχε κρίνει ότι οι φορολογούμενοι είχαν έννομο συμφέρον.

Μειοψήφισαν 3 μέλη της Ολομέλειας. Υποστήριξαν ότι στο εσωτερικό της εταιρείας είχε δημιουργηθεί εγκληματική οργάνωση, ότι δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, αλλά και ότι το Ελληνικό Δημόσιο συγκάλυψε με την επίμαχη συμφωνία παράνομες ενέργειες, όπως είναι το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!