Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Συνέντευξη του Νίκου Παππά στην τηλεόραση του Bloomberg από την Ουάσιγκτον
[Usay]: Συνέντευξη του Νίκου Παππά στην τηλεόραση του Bloomberg από την Ουάσιγκτον

[Usay]: Συνέντευξη του Νίκου Παππά στην τηλεόραση του Bloomberg από την Ουάσιγκτον

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ουάσιγκτον, παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης:

ΕΡ. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει στόχο την έξοδο από το πρόγραμμα, που προβλέπεται το επόμενο έτος. Στην περίπτωση αυτή, χρειάζεστε περαιτέρω ελάφρυνση χρέους από τους πιστωτές της ευρωζώνης;

ΑΠ. Η κρίσιμη απόφαση του Eurogroup περιέχει δύο στοιχεία που συμβάλλουν σημαντικά στην προοπτική εξόδου στις αγορές το επόμενο έτος, όταν τελειώνει το πρόγραμμα. Το πρώτο είναι η ρήτρα ανάπτυξης, που συνδέει τις αποπληρωμές με τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας και το δεύτερο είναι η δημιουργία προστατευτικών μηχανισμών που θα διασφαλίσουν την έξοδο στις αγορές, όπως έχει σχεδιαστεί. Το νέο Eurogroup πήγε πολύ καλά, όλοι αναγνώρισαν ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται όπως προβλέπεται και οι μακροοικονομικοί δείκτες παραπέμπουν σε ανάκαμψη της οικονομίας και μάλιστα οριστική. Αναμένουμε ανάπτυξη της τάξης του 2% για φέτος, η ανεργία μειώνεται διαρκώς και ελπίζουμε ότι σύντομα θα φθάσει σε επίπεδα κάτω του 20%. Θυμηθείτε ότι αρχίσαμε από το 27%.

ΕΡ. Πόσο εφικτοί είναι οι όροι των πιστωτών της ευρωζώνης; Είναι ευχαριστημένοι με την Ελλάδα. Αυτό όμως δε σημαίνει και ότι θέλουν να παραχωρήσουν περαιτέρω ελάφρυνση…

ΑΠ. Θεωρώ ότι όλοι οι εταίροι πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα. Όλοι δεσμεύονται από όσα διατυπώθηκαν εγγράφως και υπογράφτηκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!