Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
32 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Usay]: Συνάντηση Κουρουμπλή την Τρίτη με τους δημάρχους του παραλιακού μετώπου
[Usay]: Συνάντηση Κουρουμπλή την Τρίτη με τους δημάρχους του παραλιακού μετώπου

[Usay]: Συνάντηση Κουρουμπλή την Τρίτη με τους δημάρχους του παραλιακού μετώπου

Με τη συγκρότηση συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση της ρύπανσης σε παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής και της Σαλαμίνας από το δεξαμενόπλοιο «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ» συνεχίζει η κυβέρνηση την προσπάθεια διαχείρισης της κατάστασης που έχει προκαλέσει οργή και πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Επικεφαλής του συντονιστικού οργάνου θα είναι ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας, το συντονιστικό όργανο θα συνεδριάζει καθημερινά, λαμβάνοντας υπόψη του τα δεδομένα σχετικά με τα κρούσματα ρύπανσης και τις διαθέσιμες δυνάμεις που επιχειρούν. Στόχος του θα είναι η έγκριση των καθημερινών σχεδίων απορρύπανσης που καταθέτει η ανάδοχος εταιρεία, η αξιολόγηση του αποτελέσματος των επιχειρήσεων και η ανάληψη επιπλέον δράσεων όπου καν αν χρειαστεί.

Παράλληλα, ορίστηκαν ανώτατοι αξιωματικοί του Λιμενικού, υπεύθυνοι σε κάθε γεωγραφικό τομέα που περιλαμβάνει τις πληγείσες περιοχές, οι οποίοι, σε εικοσιτετράωρη βάση, θα επιτηρούν τις διαδικασίες απορρύπανσης που έχει αναλάβει η ανάδοχος εταιρεία και θα κρίνουν επιτόπου τις εκάστοτε ανάγκες.

Η σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας, με εκπροσώπους των δήμων του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού και της Περιφέρειας Αττικής, είχε στόχο να καταγραφούν τα κατά τόπους προβλήματα και να γίνουν προτάσεις για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!