Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Usay]: Συναγερμός για την ευλογιά των προβάτων! Ανάστατοι οι κτηνοτρόφοι
[Usay]: Συναγερμός για την ευλογιά των προβάτων! Ανάστατοι οι κτηνοτρόφοι

[Usay]: Συναγερμός για την ευλογιά των προβάτων! Ανάστατοι οι κτηνοτρόφοι

Με την έγκριση του αρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τηρώντας αυστηρά μέτρα για τη μεταφορά των ζώων, λόγω της ζωονόσου της ευλογιάς των προβάτων, ξεκίνησαν να λειτουργούν τρία σφαγεία στη Λέσβο.

Συγκεκριμένα, αρνιά δέχονται τα σφαγεία Ερεσού, Καλλονής και Σκαλοχωρίου, ενώ έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει και το σφαγείο του Μανταμάδου.
Την ίδια ώρα, οι τιμές, λόγω της ζωονόσου -που δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο και έχει απομονωθεί σε συγκεκριμένα σημεία του νησιού- έπεσαν πολύ χαμηλά.
Κτηνοτρόφοι της περιοχής του Μεσότοπου στη δυτική Λέσβο, που σημειωτέον δεν επλήγη από τη ζωονόσο, συμφώνησαν σε τιμή πώλησης τα 2,70 ευρώ το κιλό, όταν πέρυσι την ίδια περίοδο πουλούσαν στα τέσσερα ευρώ το κιλό. Ανάλογα χαμηλή είναι και η τιμή πώλησης του γάλακτος.

Φέτος, οι κτηνοτρόφοι δέχονται προσφορές της τάξης των 0,80 ευρώ το λίτρο πρόβειου γάλακτος, όταν πέρυσι πουλούσαν με 93 λεπτά το λίτρο. «Οι έμποροι κρεάτων και οι τυροκόμοι πρέπει να ξανασκεφτούν τις τιμές που λένε στους κτηνοτρόφους. Ζητάμε από 90 λεπτά και πάνω στο γάλα, από τέσσερα ευρώ και πάνω στο κρέας, δηλαδή στις τιμές τουλάχιστον της ηπειρωτικής χώρας αν θέλουμε να μιλάμε για διατήρηση της κτηνοτροφίας στη Λέσβο» είπε, μιλώντας στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο διαχειριστής του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου Μανόλης Κωνσταντιδέλλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!