Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Usay]: Πρώτο κρας τεστ για τις συντάξεις στο σημερινό Eurogroup
[Usay]: Πρώτο κρας τεστ για τις συντάξεις στο σημερινό Eurogroup

[Usay]: Πρώτο κρας τεστ για τις συντάξεις στο σημερινό Eurogroup

Μια πρώτη αντίδραση για το θέμα των συντάξεων και των θετικών μέτρων, τα οποία επιδιώκει να εφαρμόσει η κυβέρνηση την επόμενη χρονιά, θέλει να πάρει η Αθήνα από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης στη σημερινή συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες.

Μολονότι η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνόδου, το θέμα θα βρεθεί στο τραπέζι, στο πλαίσιο της εξέτασης των προσχεδίων προϋπολογισμού που κατέθεσαν τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2019.

Ωστόσο εκείνο που κρατά χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, είναι ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται ως ειδική περίπτωση, λόγω του ότι η ελληνική κυβέρνηση “καίγεται” για το θέμα των συντάξεων.

Όπως σημειώνει το iefimerida.gr, οι διαβουλεύσεις είναι όντως πυκνές, υπάρχει ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των δύο πλευρών, ωστόσο ο ελληνικός φάκελος έχει ακόμα δρόμο, όπως αναφέρουν πηγές κοντά στη διαδικασία. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η Αθήνα δείχνει να πιέζει για ξεκαθάρισμα του ζητήματος στο έκτακτο Eurogroup, πριν από την κατάθεση του Προϋπολογισμού στη Βουλή στις 21 του μήνα, ωστόσο αυτό κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι.

Με αυτά τα δεδομένα, στην καλύτερη περίπτωση η ελληνική πλευρά θέλει να έχει έστω ατύπως μια συμφωνία για το σχέδιο που θα πάει στη Βουλή. Ωστόσο, παρά το ότι κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι η διαφορά που υπάρχει για το πλεόνασμα, όχι μόνο θα γεφυρωθεί, αλλά τελικά θα προκύψει κι επιπλέον δημοσιονομικός χώρος, στο ευρωπαϊκό στρατόπεδο τηρούν διπλωματική σιγή ασυρμάτου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!