Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Usay]: Προφυλακιστέος πάλι ο Ανδρέας Μαρτίνης για “κερασμένα” νοσήλεια
[Usay]: Προφυλακιστέος πάλι ο Ανδρέας Μαρτίνης για “κερασμένα” νοσήλεια

[Usay]: Προφυλακιστέος πάλι ο Ανδρέας Μαρτίνης για “κερασμένα” νοσήλεια

Δεν κατάφερε να πείσει για τους ισχυρισμούς του ανακριτή διαφθοράς και εισαγγελέα ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης και μετά από τρεις ώρες απολογία, κρίθηκε για δεύτερη φορά προφυλακιστέος για την υπόθεση των “κερασμένων” νοσηλείων και εξετάσεων σε ασθενείς με αδρά οικονομική επιφάνεια την περίοδο 2007 – 2010.

Ο 75χρονος, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές εδώ και έξι μήνες για άλλη υπόθεση αυτή που αφορά στη δικογραφία για την Hospitalia International και τη μίζα των 3,2 εκ γερμανικών μάρκων για τη προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου απολογήθηκε σήμερα για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στη λίστα των ασθενών που ευεργετήθηκαν, καταγράφονται 51 ονόματα μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργοί και στενοί συγγενείς τους, πρώην υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, άνθρωποι των τεχνών και δημοσιογράφοι.

Οι εκπτώσεις στα νοσήλεια των επωνύμων φέρονται να έφταναν ακόμη και το 100% ενώ είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ασθενούς που έπρεπε να καταβάλει 355.000 ευρώ και τελικά χρεώθηκε μόλις 5.000 ευρώ, τα οποία πλήρωσε το ασφαλιστικό του ταμείο. Το αποτέλεσμα ήταν να ζημιωθεί το νοσοκομείο για τις δωρέαν νοσηλείες των 51 προσώπων με 1,75 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!