Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Usay]: “Πόλη Αλληλεγγύης” η Αθήνα για τους πρόσφυγες
[Usay]: “Πόλη Αλληλεγγύης” η Αθήνα για τους πρόσφυγες

[Usay]: “Πόλη Αλληλεγγύης” η Αθήνα για τους πρόσφυγες

Με σκοπό να εδραιώσει τις ήδη υπάρχουσες προσπάθειες σε τοπικό επίπεδο για την υποδοχή και ενσωμάτωση των προσφύγων, αλλά και να τις ενισχύσει περαιτέρω, παρουσιάστηκε το μεσημέρι από το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στο Social Affairs Forum της Αθήνας, παρουσία 150 εκπροσώπων 50 ευρωπαϊκών πόλεων, η πρωτοβουλία «Πόλεις Αλληλεγγύης».
Σε αυτή την πρωτοβουλία, εκτός της Αθήνας, συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η Μαδρίτη, η Λισσαβόνα, η Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ και η Λειψία. Όπως τονίστηκε, οι «Πόλεις Αλληλεγγύης» ενσωματώνουν μία ανθρωπιστική απάντηση στο προσφυγικό ζήτημα, υποστηρίζοντας μία δίκαιη κατανομή της ευθύνης μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι «την επόμενη ημέρα μίας κρίσης, η οποία δημιούργησε ένταση και υπονόμευσε τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες, οι πόλεις μας απέδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν λύσεις στις πολλαπλές επιπτώσεις της προσφυγικής πρόκλησης και να είναι πρωτοπόρες στην προώθηση της συνύπαρξης και του αμοιβαίου σεβασμού».
«Οι Πόλεις Αλληλεγγύης, που ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, είναι η απάντησή μας σε αυτήν την κρίση και η κοινή μας έκκληση για την ανάγκη να έχουμε έναν αναγνωρισμένο, δυνατότερο ρόλο στα μεταναστευτικά και προσφυγικά ζητήματα» πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!