Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Usay]: «Πιθανή» μια καθυστέρηση του Brexit δηλώνει ο Τουσκ
[Usay]: «Πιθανή» μια καθυστέρηση του Brexit δηλώνει ο Τουσκ

[Usay]: «Πιθανή» μια καθυστέρηση του Brexit δηλώνει ο Τουσκ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει ότι μια σύντομη χρονική παράταση του Brexit είναι πιθανή, αλλά υπό συγκεκριμένους όρους, αν το βρετανικό κοινοβούλιο εγκρίνει τη Συμφωνία Αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Τερέζα Μέι αποφάσισε να ζητήσει την παράταση της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας επιβεβαίωσε ότι έστειλε επιστολή στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, στην οποία ζητά βραχυπρόθεσμη παράταση του Άρθρου 50, κατά την οποία σχεδιάζει να να φέρει στο τραπέζι μια τρίτη συμφωνία για ψήφιση.

Ακόμα τόνισε πως η αποδοχή αυτής της συμφωνίας είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσει η χώρα, αφού η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε το ενδεχόμενο διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος, καθώς και το σενάριο για «no-deal Brexit».

Σύμφωνα με την Μέι οι βουλευτές είναι «ασεβείς» προς το βρετανικό λαό αρνούμενοι να υπερψηφίσουν μια συμφωνία εξόδου. «Ο Βρετανικός λαός αξίζει περισσότερα από όσα του δίνει από το κοινοβούλιο», ισχυρίστηκε.

Επίσης προειδοποίησε ενάντια μιας επιπλέον παράτασης, κατά την οποία το κοινοβούλιο θα χρονοτριβούσε ξοδεύοντας «ατέλειωτες ώρες και ημέρες» για συζητήσεις αντί για να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν.

Τελική ημερομηνία, ωστόσο, όρισε τις 30 Ιουνίου, καθώς όπως δήλωσε η ίδια, «δεν είμαστε προετοιμασμένοι για περαιτέρω καθυστέρηση».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!