Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Usay]: Ποιοι χάνουν τα λεφτά και τις… διακοπές τους με την κατάρρευση της Tripsta!
[Usay]: Ποιοι χάνουν τα λεφτά και τις… διακοπές τους με την κατάρρευση της Tripsta!

[Usay]: Ποιοι χάνουν τα λεφτά και τις… διακοπές τους με την κατάρρευση της Tripsta!

Ήταν ένα από τα μεγάλα success story στην ιστορία των νεοφυών επιχειρήσεων που όλοι πια γνωρίζουν ως start up.

  • Tου ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Oι νεώτεροι -κατά βάση- τουρίστες προτιμούσαν να χρησιμοποιούν την www.airtickets.gr για να προγραμματίζουν με χαμηλό κόστος τις διακοπές τους. Μετά από 13 χρόνια λειτουργίας όμως η νεοφυής εταιρεία Tripsta ανακάλυψε ότι στο ταμείο της δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για να καλύψει ακόμη και τις βασικές της υποχρεώσεις προς την ΙΑΤΑ.

Πρώτοι χαμένοι είναι οι 180 εργαζόμενοι της εταιρείας που πλέον μένουν χωρίς δουλειά. Οι πελάτες ακόμη ψάχνονται και προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές λύσεις.

Η ίδια η ανακοίνωση της Tripsta είναι αρκετά αποκαλυπτική:

« H TRIPSTA και η AIRTICKETS ανακοινώνουν ότι τις προσεχείς ημέρες είναι υποχρεωμένες να προβούν σε ριζική αναδιάρθρωση της λειτουργίας τους και να αναστείλουν προσωρινά την έκδοση μελλοντικών αεροπορικών εισιτηρίων.

Παρά τις διαρκείς προσπάθειες των εταιρειών να αντεπεξέλθουν στην αναίτια και άδικη συμπεριφορά συνεργατών τους και συγκεκριμένα πολυεθνικών εταιρειών διαχείρισης συστημάτων κρατήσεων και διανομής εισιτηρίων, δυστυχώς η πρωτοφανώς άδικη, επιθετική και καταχρηστική συμπεριφορά απέναντί τους, αποστράγγισε αιφνίδια τα ταμειακά τους διαθέσιμα.

Το επιχειρηματικό πλάνο που εφαρμόστηκε, η περικοπή των δαπανών και η εξισορρόπηση των προβλημάτων ρευστότητας των εταιρειών οι οποίες έχουν μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, είχαν ήδη αρχίσει να αποδίδουν θετικά αποτελέσματα και δημιούργησαν βάσιμες προοπτικές για την επιχειρηματική ανάκαμψή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!