Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Ντ. Μπακογιάννη: Ακρως προκλητικές και αποσταθεροποιητικές οι δηλώσεις Ερντογάν
[Usay]: Ντ. Μπακογιάννη: Ακρως προκλητικές και αποσταθεροποιητικές οι δηλώσεις Ερντογάν

[Usay]: Ντ. Μπακογιάννη: Ακρως προκλητικές και αποσταθεροποιητικές οι δηλώσεις Ερντογάν

«Άκρως προκλητικές, απαράδεκτες και αποσταθεροποιητικές για όλες τις χώρες που γειτνιάζουν με την Τουρκία» χαρακτηρίζει η συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το τουρκικό Εθνικό Συμβόλαιο” του 1920 και τα εδάφη στα οποία αυτό αναφέρεται.

Η κ. Μπακογιάννη σημειώνει ότι «ο Τούρκος πρόεδρος οφείλει να μη συγχέει το αξίωμά του και τον πολιτικό του λόγο, με την ιδιότητα ενός νέο-οθωμανού ιστορικού που παραγνωρίζει πλήρως το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες ειρήνης, που συνάφθηκαν τον 20ό αιώνα και μάλιστα μετά από δύο βαλκανικούς και δύο παγκοσμίους πολέμους».

Ακόμη, παρατηρεί ότι δεν χωρούν αμφιβολίες και παρερμηνείες σε τέτοια ζητήματα και συμπληρώνει ότι «διαφορετικά, η Τουρκία σύντομα θα απομονωθεί από το συμμαχικό και ευρωπαϊκό χώρο, στον οποίο φιλοδοξεί να ανήκει».

«Η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης φίλων, εταίρων και συμμάχων για το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα», καταλήγει η συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών του κόμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!