Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 15 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Usay]: Novartis: Στο στόχαστρο στενοί συνεργάτες πολιτικών προσώπων – Πέρασαν ψυχολογικά τεστ οι μάρτυρες
[Usay]: Novartis: Στο στόχαστρο στενοί συνεργάτες πολιτικών προσώπων – Πέρασαν ψυχολογικά τεστ οι μάρτυρες

[Usay]: Novartis: Στο στόχαστρο στενοί συνεργάτες πολιτικών προσώπων – Πέρασαν ψυχολογικά τεστ οι μάρτυρες

Δεκάδες αιτήματα δικαστικής συνδρομής έχουν πάρει τον δρόμο προς την Ελβετία από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Με τα αιτήματα ζητούνται στοιχεία από την ελβετικές αρχές όχι μόνο για τους εταιρικούς λογαριασμούς-τροφοδότες της Novartis, αλλά και για εταιρείες που φέρονται ότι χρησιμοποιήθηκαν ως «οχήματα» για να ξεπλένονται τα ποσά που προορίζονταν για δωροδοκίες.

Το παζλ των ερευνών, αναμένεται να συμπληρωθεί και με τις εκ νέου καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων, οι οποίοι θα ξανακληθούν- σύμφωνα με πληροφορίες- να δώσουν επιπλέον στοιχεία για τα μη πολιτικά πρόσωπα και τις πρακτικές που φέρεται ότι χρησιμοποιούσε η εταιρεία για να κατακτήσει μεγάλο μερίδιο στην ελληνική αγορά του φαρμάκου.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο στόχαστρο της έρευνας έχουν μπει οι στενοί συνεργάτες των πρώην υπουργών, οι σύμβουλοι τους, γενικοί γραμματείς, αλλά και μέλη των επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων, είτε με εφόδους και κατασχέσεις στοιχείων, ή με έρευνες στους λογαριασμούς και στα πόθεν έσχες τους.

Ψυχολογικά τεστ
Οι μάρτυρες, σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν την εμφάνιση τους στις εισαγγελικές αρχές περίπου μία εβδομάδα πριν αρχίσουν την κατάθεση τους, δηλαδή τον Οκτώβριο και πέρασαν δια πυρός και σιδήρου, προκειμένου να ελεγχθεί εάν πράγματι έχουν τα εχέγγυα να γίνουν προστατευόμενοι μάρτυρες.

Μάλιστα, δικαστικές πηγές έλεγαν ότι πέρασαν και από ψυχολογικά τεστ, προκειμένου να κριθεί εάν έχουν «σώας τα φρένας» και εάν τα όσα γνωρίζουν μπορούν να τους δώσουν την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Η ίδια δικαστική πηγή λέει μάλιστα στο iefimerida ότι «οι μάρτυρες δεν εμφανίστηκαν για μιλήσουν μόνο για τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά συνολικά για την εταιρεία».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: USAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!